IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIJE GA BILO NA IZRICANJU PRESUDE: Darko Šarić dobio devet godina za pranje 20 miliona eura… (foto i video)

Saradnici Darka Šarića dobili su kazne od dvije do sedam godina zatvora, dvoje je oslobođeno, a dvojici je optužba zastarjela…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Putovanje, vijesti, petak, 31. 07.2020… 23: 41.,. NIJE GA BILO NA IZRICANJU PRESUDE: Darko Šarić dobio devet godina za pranje 20 miliona eura… (foto i video)

Viši sud u Beogradu osudio je Darka Šarića na devet godina zatvora zbog optužbi da je sa svojom grupom oprao najmanje 20 miliona eura stečenih švercom kokaina. Šarić nije prisustvovao izricanju presude, prenosi KRIK.

Njegovi saradnici dobili su kazne od dvije do sedam godina zatvora, dvoje je oslobođeno, a dvojici je optužba zastarjela.

Šarića je krivim proglasilo sudsko vijeće koje čine predsjednik Siniša Petrović i članovi Dragomir Gerasimović i Svetlana Aleksić. Presuda je donijeta većinom glasova sudija, što znači da je jedan od članova vijeća bio protiv ovakve presude, piše KRIK. Iste sudije ranije su osudile Šarića na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Iste sudije ranije su osudile Šarića na 15 god zatvora zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Ova presuda nije konačna – na nju se mogu žaliti i tužilac i odbrana i o njoj će odlučivati Apelacioni sud.

Na pet godina zatvora osuđen je Šarićev prijatelj Nebojša Jestrović, vlasnik jednog od ključnih preduzeća u mreži za pranje novca koji je osmislio kako da se novac polaže u banke.

Radovan Štrbac, advokat koji je u Šarićevo ime i za njegov novac kupovao firme od kontroverznog vojvođanskog biznismena Mileta Jerkovića, osuđen je na sedam godina. Firme su u vlasništvu imale veliku količinu zemlje i vrijednu imovinu. Njegova supruga Dubravka oslobođena je optužbi.

Čitaj još:   TRAGIČNA SUDBINA SAUDIJSKE PRINCEZE: POGUBLJENA ZBOG LJUBAVI

Stevica Kostić, baštovan koji je radio kod Šarića i prenosio novac u kešu on je osuđen na dvije godine zatvora.

Predrag Milosavljević, vlasnik ofšor firme „Financial angels“ ili to je u prevodu(Finansijski anđeli) registrovane u američkoj državi Delaver preko koje je prolazio kokainski novac na putu do srpskih preduzeća, dobio je četiri godine robije.

Zoran Ćopić,srpsko- bosanski biznismen pokušao je Šariću proda preduzeće „Mitrosrem“ koje je prethodno kupio u privatizaciji, osuđen na četiri godine . Kaznu za pranje Šarićevog novca u odvojenom slučaju Ćopić je već je odslužio u Bosni i Hercegovini.

Boban Stojiljković, vlasnik pumpe čiji su radnici korišćeni kao posrednici za uplaćivanje novca u banke, osuđen je četiri godine.

Oslobođen je Nemanja Krstajić, a optužba je zastarjela Nebojši Spasiću i Dušanu Kovačeviću koji su bili zaposleni u bankama preko kojih je novac pran.

Razdvojen je postupak u odnosu na Andriju Krlovića zbog bolesti pa će njemu biti presuđeno naknadno.

Tužilaštvo je ranije u završnim riječima na suđenju predložilo sudu da Šarića i ostale osudi na maksimalne zatvorske kazne za krivična djela za koja se terete, dok su Šarić i ostali optuženi tražili oslobađanje od optužbi.

Tužilaštvo je Šarića za pranje kokainskog novca optužilo u avgustu 2010, a suđenje je krenulo naredne godine. On je, piše u optužnici, organizovao kriminalnu grupu koju su činili advokati i ekonomisti sa zadatkom da operu milione eura koje je Šarić zaradio prodajom kokaina.

Čitaj još:   Muhammed Salah na tronu: Žrtvovao sam se mnogo u karijeri i životu... (foto)

Njegov novac, saradnici su ubacivali u ekonomiju Srbije kupovinom hotela, državnih poljoprivrednih preduzeća i zemlje po Vojvodini i na jugu zemlje. Korišćeni su posrednici u kupovinama, a novac su u banke uplaćivali u manjim iznosima da ne bi privukli pažnju državnih organa.

Izvor Vijesti.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more