IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POSLEDNJI ISPRAĆAJ: Danas komemoracija, dženaza i ukop ministra Salka Bukvarevića… (foto i video)

Komemoracija povodom smrti federalnog ministra za sva pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salka Bukvarevića biti održana danas u zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu…

SARAJEVO: BiH, Putovanje, vijesti, subota, 01. 08.2020… 11: 41… POSLEDNJI ISPRAĆAJ: Danas komemoracija, dženaza i ukop ministra Salka Bukvarevića … (foto i video)

Komemoracija povodom smrti federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića održana je u zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu a sve je u prisustvu dužnosnika, prijatelja i članova porodice.

Pored Sarajeva, komemoracija će danas biti održana i u Tuzli u Bosanskom kulturnom centru. Nakon komemoracije, ispraćaj, dženaza i ukop ministra Bukvarevića će biti obavljeni u haremu Džindić džamije u Tuzli.

Federalni ministar za sva a i pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević preminuo je 29. jula na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Rođen je 1967. godine u Gornjem Hrasnu, Općina Kalesija.

Na Rudarsko-geološkom-građevinskom fakultetu u Tuzli diplomirao je 1996. godine, magistrirao 2004. godine, a doktorirao 2011. godine. Na ovom istom fakultetu izabran u zvanje docenta.

Od 1995. do 1998. godine bio sekretar Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona. Ministar za boračka pitanja postao je 2015. godine. Dobitnik je više ratnih i mirnodopskih priznanja i pohvala.

Čitaj još:   VIC DANA Učio, Zemunac papagaja da priča...

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić oprostio se danas od federalnog ministra pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, koji je preminuo 29. jula na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Prisjetio se Bukvarevićevih riječi da je “naša trajna zadaća briga o ovim porodicama, jer su njihovi očevi, majke, braća, sestre dali najviše što su mogli za odbranu Bosne i Hercegovine – svoje živote. Jasno je isticao da su oni ti koji su branili sve građane Bosne i Hercegovine i hiljadugodišnju tradiciju života na ovim prostorima”.

– Poštovana gospođo Zemka, Vi i Vaš sin Bekir i kćerka Ajla, roditelji našeg Salke, majka Raša i otac Ibrahim, kao i svi članovi porodice Bukvarević budite zauvijek ponosni na rahmetli Salku. Imate i zašto. Ja sam ponosan na Salku, vrijeme koje smo proveli zajedno, njegovo poštenje i vrijednost, nikad neću zaboraviti. Neka je vječni rahmet dragom Salki – zaključio je Novalić.

Čitaj još:   Ko je Cansu Dere, turska glumica koja je nestala poslije zemljotresa: Naši ljudi je obožavaju, bila je misica, završila arheologiju... (foto, video)

Izvor: agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more