IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA VREMENA ZA VIKEND: Oblačno, ali i suho … (foto)

Više oblačnosti bit će danas, dok će sutra u nedjelju već u poslijepodnevnim satima doći do razvedravanja…

SARAJEVO: Regija, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, subota, 01. 08.2020… 09: 41…  PROGNOZA VREMENA ZA VIKEND: Oblačno, ali i suho … (foto)

Period do 03.08.2020. Početkom sedmice uz više sunčanih sati i očekuju se i veće temperature zraka u Bosni i Hercegovini prognozira se stabilno ali a i kao umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu sedmice će se u Bosni neće biti potpuno stabilno. 

Danas u Bosni malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima više oblačnosti u istočnim područjima i dijelu centralne Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano.

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. 

subota 01.08.2020. godine
Vrućina i manjak svježine u noćnim satima, uslovljavaju lošiju opštu sliku u cijeloj zemlji. Nešto ugodnije biće u Bosni, gdje bi izraženija naoblaka a i to tokom prijepodneva mogla ublažiti negativne efekte visokih temperatura. U Hercegovini dalje neophodno maksimalno reducirati kretanje u najtoplijem dijelu dana. Preporučljivo je izbjegavati duži boravak na suncu, te provoditi mjere zaštite od UV zračenja.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Više oblačnosti u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 28 stupnjeva.

Čitaj još:   MEDO POZIVA MILA DA USVOJI DRITANA: Razlog je više nego očigledan! (foto)

U nedjelju, 2. augusta, u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni…

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more