IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: LAŽNE MEDICINSKE SESTRE IZ SRBIJE UHAPŠENE ZBOG PROSTITUCIJE

Crnogorska policija uhapsila je J. B. (37) iz Srbije zbog sumnje da je izvršila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.

Lisice na ruke stavljene su joj nakon što je u Kolašinu privedena M. S., također državljanka Srbije, kojoj je, kako tvrdi, J. B. ugovarala pružanje intimnog odnosa za novac i to joj naplaćivala.

Njih dvije su, inače, akterke skandala u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Dobrota iz novembra prošle godine, prenose podgoričke “Vijesti”.

Kako su tada pisali mediji, osuđenik Đ. P., koji kaznu izdržava u toj zdravstvenoj ustanovi, na Facebooku je objavio fotografiju na kojoj je, u bolničkoj sobi, s jednom obnaženom i drugom djelimično obnaženom ženskom osobom, obučenom u uniformu zdravstvenog radnika.

Do jučer, javnost nije imala informaciju da je tokom istrage utvrđeno da su upravo njih dvije bile “gošće” osuđenika.

Nakon hapšenja J. B., jučer je iz UP saopšteno da je kolašinska policija prvobitno utvrdila da je za M. S. raspisana lokalna potraga u Odjeljenju bezbjednosti Kotor zbog sumnje da je umiješana u posredovanje u prostituciji.

Objašnjavaju da su nakon istrage došli do osnova sumnje da je J. B. počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije na štetu M. S.

“Na način što je u prethodnom periodu više puta podsticala na prostituciju oštećenu M. S. Prema izjavi M. S., ona je zbog teške materijalne situacije pristala da se posredstvom J. B. bavi prostitucijom, za šta joj je osumnjičena J. B. davala polovinu dogovorenog novca, te da se prostitucijom uglavnom bavila na teritorijama Podgorice i Kolašina”, saopćeno je iz UP.

Čitaj još:   AMFILOHIJE: DRAŠKA, treba nagraditi a ne PROTJERATI IZ CRNE GORE!!! (video)

J. B. je uhapšena u Petrovcu, a potom ju je budvanska policija sprovela u Centar bezbjednosti Podgorica, gdje su inspektori od nje prikupili obavještenja i oduzeli joj telefon.

Javnost je bila zapanjena kada je na Facebook dospjela fotografija pacijenta okruženog “medicinskim osobljem”, koje su se s njim fotografisale u nepristojnim pozama u Psihijatrijskoj bolnici “Dobrota” u Kotoru.

Njih dvije, naravno, nisu bile medicinske sestre, već su samo bile odjevene u bijele mantile.

Tako je bolnica pokrenula istragu u saradnji sa MUP-om.

Ove dvije “sestre” ne samo što nisu bile zaposlene u bolnici, već njihova posjeta nije evidentirana, a niko iz obezbjeđenja nije primijetio da su one ušetale.

“P.  Đ. se aktuelno nalazi na hospitalnom liječenju u našoj ustanovi, na Sudskom (forenzičkom) odjeljenju naše bolnice. Odjeljenje je zatvorenog tipa sa prisutnim videonadzorom i uposlenicima privatne firme obezbjeđenja, pored redovno zaposlenog medicinskog osoblja. Sama specifičnost odjeljenja i činjenica da se radi o sudskim (forenzičkim) pacijentima, često počiniocima najtežih krivičnih djela, diktira i drugačiji sistem nadzora ove kategorije pacijenata, što podrazumijeva: 24-časovni videonadzor odjeljenja; restriktivni režim posjete pacijentima uz evidenciju svih posjeta od strane ovlašćene firme obezbjeđenja u posebnoj knjizi”, rekao je tada vršilac dužnosti direktora te ustanove Aleksandar Tomčuk.

Čudilo se i obezbjeđenje.

“Kako su ušle, ne znam. Baš ne mogu da razumijem… Sveske se uredno vode. Hard disk bilježi snimke za posljednjih 15 dana… Bilo je toliko problema, ali mi nikad nismo imali propust. Radimo po standardima i prosto je nemoguće da se nešto takvo desi, da prođu pored nas. Koliko još sutra mi ćemo ponovo pregledati sve snimke i tražiti da se utvrdi šta se desilo i kuda su ušle”, kazao je tada izvršni direktor firme “Vector System Security” Ratko Popović.

Čitaj još:   Nagodio se “Diler sa estrade” : Snimio album i duete s Kemom i Hankom i boravak iza BRAVE... (foto)

izvor: SB

BEOGRAD: Mural osuđenog ratnog zločinca, grb Partizana i crvena boja… (foto)

Na mural osuđenog ratnog zločinca dodata poruka veličanja, grb Partizana Read more