IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME Danas sunčano: Toplotnom talasu dolazi kraj već u… (foto)

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31°C…

SARAJEVO: Regija, Putovanje, vijesti, nedelja, 02. 08.2020… 08: 41… VRIJEME Danas sunčano: Toplotnom talasu dolazi kraj već u… (foto)

Danas i sutra u našoj državi će biti sunčano. Najniža jutarnja temperatura 14 °C u Bosni, a najviša dnevna do 37°C na jugu.

nedjelja, 02.08.2020. godine
Tokom prijepodneva će biti malo ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod hroničnih bolesnika i meteoropata moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se i od avih pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od štetnog sunčevog zračenja i vrućine.  

U utorak će, pak, u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. Jutranje temeprature u okviru vrijednosti od prethodna dva dana, a u Hercegovini će tokom dana biti do 30°C.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 10; Zvornik 14; Bugojno i Sokolac 15; Ivan Sedlo 16; Sarajevo 17; Prijedor i Tuzla 19; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Gradačac i Sanski Most 20; Grude i Livno 21; Široki Brijeg 24; Trebinje 26; Neum 27; Mostar 28°C.

Čitaj još:   VIC DANA: Mujo i Suljo dva jarana uz medovinu, okrenuli priču o ženama i nestašici ulja u dućanima… (foto)

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942Pa, za 2hPa je manji od normalnog i opada.

Danas će i u Regiji biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima se po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C, na jugu zemlje do 37°C.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more