IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAREM DŽINDIĆKE DŽAMIJE : Klanjana dženaza i obavljen ukop ministra Salke Bukvarevića… (foto i video)

Klanjana dženaza- namaz Salki Bukvareviću, ministru za za pitanje boraca i invalida odbrambeno- oslobodilačkog rata Federacije BiH, koji je preselio na Ahiret u srijedu na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi u Sarajevu…

TUZLA: Regija, Putovanje, vijesti, nedelja, 02. 08.2020… 07: 41… HAREM DŽINDIĆKE DŽAMIJE : Klanjana dženaza i obavljen ukop ministra Salke Bukvarevića… (foto i video)

U haremu Džindićke džamije u Tuzli danas je klanjana dženaza i obavljen ukop federalnog ministra za boračka pitanja Salke Bukvarevića…

Treba posjetiti, Salko Bukvarević, nekadašnji predsjednik tuzlanske SDA, preminuo je u srijedu u Izolatoriju Podhrastovi, gdje je bio hospitaliziran zbog infekcije koronavirusom.

Prije dženaze i ukopa održana je komemoracija u tuzlanskom BKC- u, gdje je Bukvarević godinama bio direktor, a otvorena je i knjiga žalosti . Nešto ranije danas, komemoracija je održana i u zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu u prisustvu dužnosnika, prijatelja i članova porodice.

Bukvarević je rođen je 1967. godine u Gornjem Hrasnu kod Kalesije. Na Rudarsko-geološkom-građevinskom fakultetu u Tuzli diplomirao je 1996. godine, magistrirao 2004. godine, a doktorirao 2011. godine. Na ovom fakultetu izabran u zvanje docenta.

Čitaj još:   HOROR NA DRUMU: Grupa motociklista se zakucala u kamionet, sedam mrtvih...

Od 1995. do 1998. godine bio sekretar Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona. Ministar za boračka pitanja postao je 2015. godine. Dobitnik je više ratnih i mirnodopskih priznanja i pohvala.

Predsjednik Koordinacije boračkih udruženja TK Fahrudin Hasanović govorio je o izvanrednoj saradnji sa Bukvarevićem u proteklim godinama.

“Sve je radio za dobrobit ljudi koji su odbranili i sačuvali BiH. Neka mu je rahmet duši i neka mu dragi Allah dž.š. podari ono što zaslužuje. Mi, borci, smatramo da on zaslužuje džennet”, rekao je Hasanović.

U knjizi žalosti koja je bila postavljena u BKC-u Tuzla ostale su zapisane riječi zahvalnosti za ministra Bukvarevića koji je preminuo u 53. godini usljed komplikacija sa infekcijom COVID- 19.

Izvor: iBalkan.net / agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more