Devet narodnih poslanika iz redova Bošnjaka položilo zakletvu u Skupštini Srbije… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Skupština Srbije održala je prvu sjednicu u novom sastavu tom prilikom je 250 poslanika položilo zakletve, obećavši da će predano obavljati sve svoje dužnosti…

BEOGRAD: Srbija, Putovanje, vijesti, utorak 04. 08. 2020… 08: 51… Devet narodnih poslanika iz redova Bošnjaka položilo zakletvu u Skupštini Srbije … (foto i video)

Među onima koji su danas stupili u skupštinsku salu, po prvi put nije bilo predstavnika opozicije, makar ne onih koji bi to zaista bili i koji bi svojim delovanjem to potvrdili.

Možda će u narednom periodu Socijalistička partija Srbije ili Šapićev SPAS statirati kao opozicija, u zavisnosti od toga kakve im karte budu dodijeljene, ali suštinski u srpskom parlamentu neće biti onih koji će se otvoreno suprostavljati vlasti, i otvoreno kritikovati loše poteze onih koji upravljaju našim životima.

Bošnjake u ovom sazivu predstavljat će devet narodnih poslanika i to: četiri sa liste SPP– Muamer Zukorlić, Samir Tandir, dr. Misala Pramenković i dr. Jahja Fehratović, tri sa liste SDA Sandžaka– Enis Imamović, Mirsad Hodžić i Selma Kučević, dva iz stranke SDP sa liste SNS-a– Muamer Bačevac i Samira Ćosović.

Čitaj još:   HOROR, KAKO IDE HEROIN KROZ BALKAN: Kad prelaze granicu gase se kamere...

Pored poslanika iz redova Bošnjaka, među narodnim poslanicima iz Sandžaka su i Stefan Srbljanović, Krsto Janjušević i Milanka Jevtović Vukojičić iz Priboja, Nikola Jolović iz Novog Pazara– sa liste SNS-a, kao i Dijana Radović sa liste SPS- JS.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});