IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dr Darija Kisić: Vakcina do kraja godine ali NIJE IZVJESNO… (foto i video)

Dr Kisić Tepavčević je istakla da je svaka vakcina koja je u upotrebi prošla sve bezbjednosne procedure i to su vakcine koje koje se upotrebljavaju i u zemjama Evropske unije, koja ima sve sertifikate i sve kontrole i u agenciji za ljekove…

BEOGRAD: Srbija, recepti, Zanimljivosti, vijesti, utorak 04. 08. 2020… 22: 31 … Dr Darija Kisić: Vakcina do kraja godine ali NIJE IZVJESNO … (foto i video)

Zamjenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se cio svijet nada vakcini protiv COVID-19 do kraja godine, ali da to za sada nije izvjesno, a da će, kada bude postojala vakcina, Srbija nabaviti onu koja je bezbjedna po svim kriterijumima.

– Kada nabavljamo vakcinu,kad procjenjujemo količine to je procedura koja se radi godinu dana ranije. Ništa ne može od danas do sutra…

Kada je riječ o kovidu- 19 jeste sve specifično, ali ni u kom slučaju vakcina nije nešto što se broji danima, a usudila bih se reći ni u mjesecima- rekla je dr Kisić Tepavčević na konferenciji za novinare kriznog štaba u Beogradu.

Čitaj još:   ISTANBUL: Gradonačelnik Ekrem Imamoglu pozitivan na COVID- 19 smješten na kliniku... (foto i video)

Na pitanje da li će o vakcinaciji odlučivati ljekari ili će to biti politička odluka, ona je pojasnila da pitanje imunizacije stanovništva isključivo javno-zdravstveno pitanja, i da za to kada će se primati vakcina i da li će biti obavezna ili preporučena, postoji jasan protokol baziran a i na stručnim elementima, i nikakav drugi kriterijum ne dolazi u obzir.

Dr Kisić Tepavčević je dodala da je veliki broj kompanija u trci za pravljenje vakcine, ali da još nijedna nije napravljena niti je u fazi da može u bližem vremenskom periodu da se primi.

Ona je potvrdila da su u ustanovi socijalne zaštite u Požarevcu zaražene 94 osobe, od toga 11 zaposlenih i da sada tamo radi samo jedan ljekar, ali i da će svaki korisnik socijalne ustanove biti hospitalizovan ukoliko to bude za sve potrebno kao i da će do kraja dana Požarevcu stići pomoć.

Dr Kisić Tepavčević je rekla da poslednjih dana među zaraženima ima više starijih osoba, i da sve propisane mjere zaštite ostaju da važe i da dalje, pošto su dale dobre rezultate...

izvor agencije

Čitaj još:   ŠEF DIPLOMATIJE: Kontinuirano negira Dana državnosti BiH, segment velikosrpske politike...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more