KORONA MOŽE DA NESTANE, ŠANSE JOŠ POSTOJE: Dr Kon o opciji koja NIJE ISKLJUČENA… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Na pitanje kakva je opasnost od kombinovanja gripa i korona virusa koja se očekuje na jesen Kon je rekao…

BEOGRAD: Regija, recepti, Putovanje, vijesti, utorak 04. 08. 2020… 10: 51… KORONA MOŽE DA NESTANE, ŠANSE JOŠ POSTOJE: Dr Kon o opciji koja NIJE ISKLJUČENA… (foto)

“Još uvek je teoretski moguća opcija da korona virus nestane, ali ako imate iz dana sve veći broj obolJelih na svijetu, ta je opcija sve manja”, kazao je epidemiolog dr Predrag Kon na konferenciji za medije a koja je posvećena epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji.

On je istakao da se dosta raspravljalo o tome da bi visoke temperature mogle da smanje prenošenje virusa.

Čitaj još:   UŽAS: KAKO Vojvoda Andrija Mandić, prijeti Bošnjacima, da će se osvetiti ako glasaju za zakon... (foto i video)

– Prirodna ventilacija je nešto što je razređivalo a to prisustvo respiratornih virusa. Zato se od ljeta očekivalo mnogo. Ovaj virus nema sezonu i nema ni namjeru da napusti globalnu teritoriju i ne vidi se da će uskoro to sve da stane – naglašava naš epidemiolog.

Dr Kon dodaje da je formiranje kolektiva nešto što epidemiolozi naročito se prate, te ističe da će se razmena virusa u tom periodu nastaviti, ali manje zbog mjera zaštite.

– Sa pranjem ruku, nošenjem maski i distancom ćemo sve ostalo da se i kombinovati – zaključio je Predrag Kon.

Na pitanje kakva je opasnost od kombinovanja gripa i korona virusa koja se očekuje na jesen Kon je rekao:

Čitaj još:   PODGORICA: NOVI ZAKON STUPA NA SNAGU, Od sjutra zabrana pušenja u zatvorenom prostoru...

– Što se tiče gripa on ima svoj tok. Mi imamo infekcije drugih virusa a i koji nisu pravili neke probleme u kombinaciji sa drugima. Ovdje mi ne znamo. Kod respiratornih virusa to nije uobičajeno – naglasio je Kon.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});