IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Olujno nevrijeme poharalo Hrvatsku: Zagreb poplavljen, u Istri rušila se stabla… (foto i video)

PROMJENA vremena prekinula je val vrućine i donijela pljuskove, ponegdje i olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i gradom…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, Putovanje, vijesti, utorak 04. 08. 2020 … 00: 11… Olujno nevrijeme poharalo Hrvatsku: Zagreb poplavljen, u Istri rušila se stabla… (foto i video)

Izdano je narančasto upozorenje Meteoalarma DHMZ-a, a ponegdje će pasti i više od 70 litara po četvornom metru.

Tokom večeri u Zagrebu je počela padati obilna kiša praćena jakim vjetrom te je za očekivati da će napraviti nove probleme.

Ipak, podvožnjak u Miramarskoj nakon pljuska je prohodan.

Čitatelji nam javljaju kako je u Ulici Vukomerec poplava. 

Podsjetimo, prije desetak dana u Zagrebu je padala jaka kiša koja je prouzročila velike probleme. Na teren su morale izaći sve raspoložive vatrogasne snage zbog poplavljenih ulica i zgrada, a velikih problema bilo je i u prometu.

Danas je snažno nevrijeme praćeno kišom, pljuskovima s grmljavinom te jakim vjetrom pogodilo i Istru, posebno zapadnu obale istarskog poluotoka, odnosno područje Umaga i Poreča.

Nakon što je tijekom dana na području Istre bilo lokalnih pljuskova, kasno poslijepodne razvio se snažan sustav na moru, koji je zahvatio Italiju te šire riječko područje, a predvečer je stiglo i u Istru, navode iz istarskog meteoportala Istramet. 

U Poreču je pak stablo palo točno na čekaonicu na autobusnoj stanici i smrskalo je, no na sreću nitko nije stradao. Iako su obilne oborine diljem Istre preplavile prometnice, u policiji kažu da većih problema u prometu nije bilo.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Moramo prekinuti agoniju na ovim izborima i reći– DOSTA JE BILO...

Između ostalog užurbano se radi na prekrivanju krova na zgradi Otvorenog učilišta u Dugoj Resi s kojeg je vjetar odnio limeni pokrov. U sklopu zgrade  je i Gradska uprava s dvije gradske vijećnice u koje je prodrla obilna kiša.

Snažn pljusak je mjestimice bio pračen tučom razne veličine, ponegdje i veličine jajeta, te su razbijena vjetrobranska stakla i karoserije mnogih automobila, ali i crijepovi kuća.

“Naravno da tek sutra očekujemo prijave šteta, posebno poljoprivredi. Ako budu pojedine općine i gradovi imali izravnu štetu od nevremena veću od 20 posto svojih izvornih proračunskih prihoda, proglašeno je stanje prirodne nepogode, ali za sada nam nisu poznati pravi razmjeri štete”, rekao je Ribar.

Smirivanje tek u petak…

U utorak se isto očekuje nestabilno i kišovito vrijeme. Na kopnu će puhati uglavnom slab vjetar s juga, na moru umjereno i jako jugo.

Jutarnja temperatura će na kopnu iznositi od 15 do 18, a uz obalu između 19 i 25 stupnjeva. 

Promjenjivo i nestabilno će biti u Dalmaciji, gdje će također biti kiše i pljuskova, koji će lokalno biti i obilni. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će uglavnom biti ispod 30 C stepeni.

Na kopnu će i u srijedu biti kiše i pljuskova, a temperatura će se još malo se i sniziti. U petak će doći do smirivanja vremena i razvedravanja te će i sam temperatura postupno rasti.

Izvor Index.hr

Čitaj još:   HRVATSKA IŠČEKUJE I STRAHJE: Traje potraga za Matejem, otac bio pred klubom u kojem je zadnji put viđen... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more