IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SANDŽAK: KATASTROFA U REZERVATU PRIRODE UVAC podavili se mladunci bjeloglavih supova zbog TURISTIČKIH HELIKOPTERA … (foto i video)

Ovih dana pojavio se helikopter u Specijalnom rezervatu prirode Uvac zbog koga su se podavili mladunci bijeloglavog supa…

SJENICA: Sandžak, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, utorak 04. 08. 2020… 00: 51… SANDŽAK: KATASTROFA U REZERVATU PRIRODE UVAC podavili se mladunci bjeloglavih supova zbog TURISTIČKIH HELIKOPTERA … (foto i video)

Kako je saopštio Fond za zaštitu ptica grabljivica, helikopter je letio i oko gnijezda u koloniji bijeloglavih supova kritičnom periodu kad su mladunci pripremali za polijetanje sa gnezda. Mladunci su preplašeni od helikoptera prevremeno iskakali iz gnijezda i padali u jezero.

“Evidentirano je šest mladunaca koji su ispali iz gnijezda, od kojih je tri spašeno zahvaljujući čuvarima i mještanima, i prenjeto u prihvatni centar rezervata Uvac. Nemamo informacije šta je bilo sa ta druga tri mladunca, a vjerovatno je bilo još nekih mladunaca koje nismo našli”, navedeno je u saopštenju.

izvor agencije

Čitaj još:   PROVJERILI SMO ZA SVE VAS: Ove namirnice OBAVEZNO treba JESTI tokom ljeta... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more