VELIKA TRAGEDIJA: Utopili se dječak i njegov amidža…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Na lokalitetu Milina ada, u blizini sela Čaplje, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, danas su se na rijeci Sani oko 14 sati utopili Omer Bosnić (50) i njegov 15-godišnji nećak M.B.

Kako saznajemo, u pitanju su brat i sin Huseina Bilala Bosnića, kojeg je Sud BiH osudio na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam, te organizovanje terorističkih grupa.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, dječak i njegov amidža su se kupali na ovome mjestu, a u njihovom društvu bila je još jedna odrasla muška osoba. U jednom trenutku dječak je zagazio u dublju vodu, te ga je ponijela riječna matica, a navodno je bio neplivač.

Amidža je skočio u vodu za njim u pokušaju da ga spasi, dječak ga je, prema pričanju očevica, čvrsto zagrlio onemogućivši ga da pliva, nakon čega su obojica, nakon nekoliko trenutaka borbe, potonuli. Pomenuta osoba je bila neplivač i nije se usudila da im priskoči u pomoć, već je pokušala da alarmira nekoga u blizini, ali dok je pomoć došla za amudžu i nećaka je već bilo prekasno.

Čitaj još:   SARAJEVO VELIKI INCIDENT: Roditelj prijetio pištoljem doktoru na KCUS- u...

Na lice mjesta su ubrzo stigli pripadnici policije, a nekon toga i članovi Ronilačkog kluba “Vir” iz Sanskog Mosta, a kako saznajemo tijelo 50-godišnjaka pronađeno je na mjestu utapanja, dok je tijelo dječaka pronađeno nekoliko desetina metara nizvodno.

izvor: agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});