IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Avion s osobljem i pomoći iz Turske sletio u Bejrut… (foto i video)

Pošiljka pomoći za Liban priprmljena u koordinaciji Ministarstva zdravstva Turske, Direkcije za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) i Crvenog polumjececa vojni transportni avion A 400M poletio je jutros sa aerodroma Etimesgut u Ankari…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, vijesti, četvrtak, vijesti, 06. 08. 2020… 08: 51… Avion s osobljem i pomoći iz Turske sletio u Bejrut… (foto i video)

Avion Oružanih snaga Republike Turske koji prevozi osoblje i pomoć za Liban, čiji je glavni grad prije dva dana pogođen snažnom eksplozijom, sletio je u Bejrut…

“Avion TSK-a, koji je poletio iz Ankare, sa zalihama medicinske pomoći, te osobljem za traženje i spašavanje, sletio je u Bejrut”, objavljeno je na Twitter profilu Ministarstva odbrane Turske.

Pomoć za Liban poslana je prema naredbi predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Pošiljka pomoći za Liban priprmljena u koordinaciji Ministarstva zdravstva Turske, Direkcije za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) i Crvenog polumjececa, vojni transportni avion A 400M poletio je jutros sa aerodroma Etimesgut u Ankari.

Čitaj još:   NARKO- BOS IZ SRBIJE POKUŠAO BJEKSTVO IZ ZATVORA: Vođa grupe, "Amerika" žalio se da mu nije dobro, a onda je počeo ŠOU... (video)

U Bejrut je poslan 21 pripadnik Nacionalne medicinske službe (UMKE), dvije jedinice za reagiranje u hitnim situacijama, tri šatorska skloništa, farmaceutsku i medicinsku opremu, 10 pripadnika AFAD-a, spasilačko vozilo, tri pripadnika turskog Crvenog polumjeseca te tim za pretragu i spašavanje.

Predsjedik AFAD-a Mehmet Gulluoglu izjavio kako su u toku pripreme za slanje dodatne pomoći za Bejrut koja bude potrebna. Dodao je kako je zbog velike traume koju su usljed eksplozije preživjeli stanovnici Bejruta potrebno poslati medicinsko osoblje i pomoć.

U eksploziji koja je u utorak odjeknula u luci Bejrut, u Libanu, poginulo je 135 osoba. Predsjednik Libana Michel Aoun izjavio je da je amonijak-nitrat uzrok eksplozije koja je izazvala ogromnu materijalnu štetu, a eksplozija se čula u mnogim dijelovima grada.

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more