IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Volonterku EMINU SKAREP zbog snimka NAPALI svi u PAZARU a onda joj se IZVINJAVALI… (foto)

Prava pometnja izbila je u Novom Pazaru kada se prošle nedjelje na društvenim mrežama pojavio snimak na kome jedna volonterka u kovid bolnici poji vodom starijeg pacijenta.

Kratak snimak od svega nekoliko sekundi naljutio je mnoge koji su ga vidjeli i iz toga zaključili da se djevojka s nepoštovanjem odnosi prema oboljelom, koji je moli za vodu, zbog čega su i objava, i njen profil zasuti negativnim komentarima i uvredama na račun ove volonterke. No, ubrzo je uslijedio preokret, piše Telegraf.rs.

Ispostavilo se da je nekoliko sekundi snimka izuzeto iz konteksta i montirano, te da tek pun minut videa pokazuje da je volonterka Emina Skarep zapravo pomagala onemoćalom pacijentu Ismetu.

U odbranu ove djevojke prvo je stala Ismetova rodbina i objasnila šta se tu zapravo desilo.

“Moj dalji rođak Ismet bio je na lečenju od kovida 19 u Domu zdravlja Novi Pazar. Tu je, kao i svi ostali pacijenti, bio smešten i normalno negovan, bez izuzetka. Zbog zabrane posjete takvim pacijentima i ulaska u kovid bolnice, jedan od Ismetovih rođaka je molio da mu kratko snime Ismeta kamerom, kako bi ga video. Taj njegov rođak živi negde vani, nije duže vreme viđao Ismeta, a interesovao se za njegovo stanje”, rekao je za Telegraf.rs Izudin Rozajac.

Čitaj još:   SPEKTAKL U NAJAVI: Sajad Garibi, GROMADA OD 154 KILOGRAMA ULAZI U RING...

Na molbu tog rođaka, volonterka Emina je snimila kraći snimak i poslala mu.

“Ova mlada volonterka je napravila dobar odnos sa Ismetom – ona mu je kupovala potrepštine čak i od svog novca, oblačila ga, presvlačila, pojila i hranila u krevetu, šalila se sa njime, sve da bi olakšala  muke”, istakao je on.

Volonterka Emina Skarep/Foto: Facebook/Privatna arhiva

Međutim, nevolja je nastala kada se samo djelić snimka koji je proslijeđen rodbini proširio na društvene mreže, a ljudi odmah skočili da komentarišu, osuđuju, traže da Emina dobije otkaz. Hajka je trajala danima.

“Sramota neviđena je napravljena prema ovoj curi, koja je u biti bila i jedina kraj njega, kao da mu je familija, jer ovog pacijenta, mog rođaka, niko nije posjećivao, pitao za njega ili mu bilo šta donosio u bolnicu. Vjerovatno iz sažaljenja je ova mlada volonterka sve to za njega i uradila. Ova cura zaslužuje sve pohvale i hvale”, kaže rođak pacijenta sa slike.

Emina, sa druge strane, kaže da ona neće zameriti osobi koja je navodno montirala snimak, ali da joj svih ovih dana, dok su optužbe iz celog Pazara pljuštale po njoj, nije bilo nimalo lako. 

Čitaj još:   Crnogorci, dominiraju kokainskim rutama u svijetu

 Facebook/Privatna arhiva

izvor: telegraf.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more