IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Korona virus značajno promjenio korišćenje mobilnih telefona… (foto + video)

Više ih koristimo…domaći saobraćaj u mobilnoj telefoniji u prvim danima od uvođenja vanrednog stanja od 15. marta, naglo je skočio i bio je veći za oko 30 odsto…

ISTANBUL: Svijet, Tehnologija, Ekonomija,, vijesti, petak, vijesti, 07. 08. 2020 … 00: 51… Korona virus značajno promjenio korišćenje mobilnih telefona… (foto + video)

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i navode da su se i svi operateri u ovom periodu bili izuzetno opterećeni da zato već traže prodaju spektra za nove servise.

Pomoćnica ministra Irini Reljin je rekla za Tanjug da je ukupan govorni saobraćaj povećan, jer su mnogi prešli rad od kuće i na održavanje onlajn sastanaka i konferencijskih veza putem mobilnog telefona.

“U prva dva, tri dana vanrednog stanja zabeležen je veliki skok. PRVO su operateri su se našli u situaciji da rade na granici kapaciteta. Za vrijeme vanrednog stanja dodatno su radili na povećanju sopstvenog kapaciteta i povećali su mogućnosti za govorni saobraćaj”, objašnjava Reljin.

Saobraćaj u prenosu podataka internetom je, kaže, takođe bio preopterećen, i navodi da su tri operatera u Srbiji obezbijedila besplatan prenos podataka za oko 900.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Čitaj još:   KORONA HARA: Amerikanci optužuju IRAN, "krivi su za virus u najmanje pet zemalja ... " (foto)

Reljin je rekla da su i govorni saobraćaj i prenos podataka jedna vrlo promenljiva kategorija koje se u kratkom vremenskom intevalu brzo mijenjaju, te da su operateri morali da povećavaju svoje kapacitete, a kako se ne bi gubilo na kvalitetu usluge

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more