VIDEO KOJI ZASTRAŠUJE: Željko Mitrović nadlijetao Uvac i podavili se supovi u SANDŽAKU… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

MOĆNI Željko Mitrović, vlasnik Pink- a, podijelio na Twitteru video u kom se vidi kako upravlja helikopterom na rezervatu Uvac, staništa bjeloglavog supa, Fond za zaštitu ptica saopćio da su zbog helikoptera mladunci supa , uplašeni zvukom elise, iskočili iz svojih gnijezda i podavili se u Uvačkom jezeru….

SJENICA (UVAC):Regija,Crna Hronika,Putovanja,Zaanimljivosti,vijesti, petak, vijesti, 07. 08. 20 20… 08: 51… VIDEO KOJI ZASTRAŠUJE: Željko Mitrović nadlijetao Uvac i podavili supove u SANDŽAKU… (foto i video)

U isto vrijeme, Fond zaštitu ptica saopćio da su zbog helikoptera mladunci bjeleglavog supa, uplašeni zvukom elise, iskočili iz svojih gnijezda i podavili se u Uvačkom jezeru…

Prva koja je zvanično reagirala na Mitrovićev tvit, bila je Narodna stranka Užice.

Čitaj još:   Pogovor: O našoj Amini… (drugi nastavak)

“Nema zaštićenih vrsta u Srbiji osim grabljivaca koji su uzurpirali vlast i oteli institucije od građana. Jedan od njih Željko Mitrović pohvalio se na Twitteru letom iznad rezervata Uvac, staništu beloglavog supa, inače zaštićene vrste”, saopćeno je iz ove stranke uz objašnjenje da je u isto vreme Fond za zaštitu ptica saopćio da je helikopter letio oko gnijezda u koloniji bjeloglavih supova…

Javnost na društvenim mrežama uznemirila je vijest da je zaštićena vrsta bjeloglavih supova možda ugrožena zbog nadlijetanja helikoptera iznad Specijalnog rezervata Uvac,pa su uplašeni mladunci iskakali iz gnijezda i upadali u vodu.

Fond za zaštitu ptica grabljivica na svom Facebook profilu objavio je da je evidentirano šest mladunaca koji su ispali iz gnijezda, od kojih su tri spašena zahvaljujući čuvarima i mještanima te prenesena u prihvatni centar rezervata Uvac. Dodali su da nije poznato šta je sa preostala tri mladunca i da je moguće da ih je više od šest, ali da oni nisu mogli da ih pronađu sve.

Čitaj još:   VIDEO koji je nasmijao Sandžak: Facebook zajednica tvrdi da je riječ o...

Događaj je osudio Slobodan Knežević iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, rekavši da taj čin direktno ugrožava vrstu i napominje da se moraju naći odgovorni za nadlijetanje.

izvor (S.B)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});