BIO JE NAJMISTERIOZNIJI LIK PODZEMLJA SA NAŠIH PROSTROA: Malo se zna o njemu, ali ono što se zna… BOLJE DA SE NE ZNA! (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bio strah i trepet za sve banke i zlatare na Zapadu, dok je živio u Jugoslaviji nije imao problema sa zakonom…

PARIZ: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 08 08. 20 20…11: 59… BIO JE NAJMISTERIOZNIJI LIK PODZEMLJA: Malo se zna o njemu, ali ono što se zna… BOLJE DA SE NE ZNA! (foto)

Novica Živković je u Francuskoj bio poznati pljačkaš, ali uz sve to i glumac i producent filmova u kojima su glumili velikani poput Belmonda.

Novicu su u njegovom selu zvali Kandri, a kasnije je dobio nadimak Stiv, po kome ga i dan danas znaju. Imao je mnogo imena, jedan od njegovih alijasa bio je “Radiša Jovanović”, ime po kom su ga neki znali.

Čitaj još:   Sarajevo: Dodjela nagrada za najmenadžere i ličnosti...

Zajedno sa Brunom Sulakom bio je strah i trepet za sve banke i zlatare na Zapadu. Dok je živio u Jugoslaviji nije imao problema sa zakonom, osim onda kada je kao veliki ljubitelj golubova, “donio” tuđi kavez tu u svoje dvorište, kako je on to u žargonu govorio.

Iz ove male oronule stare kuće (lijevo) u selu Slatina kraj Leskovca otisnuo se u bijeli svijet.

Stiv je imao dva lica: Na slici dolje lijevo ga vidimo kao glumca jednom francuskom filmu gde je igrao inspektora, a dole desno je fotografija iz pravog života nastala poslije jedne uspješne pljačke zlatare.

Novica je namjeravao da se vrati u domovinu bivšu SFRY i slao je pare i od kojih je napravljena velika kuća (desno u pozadini), ali Stiv ili Kandri kako su ga komšije zvale, nikada nije stigao u njoj da živi, ubijen je u zasjedi od francuske policije.

Čitaj još:   ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE...

Više o legendama devedesetih nikada se nije dovoljno znalo…

izvor esspreso.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});