KORONAVIRUS U HRVATSKOJ : Preko 70 novih, Zagrepčani se zarazili u klubovima na moru, umro Talijan… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

HRVATSKA je zabilježila novi porast broja novih slučajeva u odnosu na dan ranije…

ZAGREB: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 08 08. 20 20…20: 59 … KORONAVIRUS U HRVATSKOJ : Preko 70 novih, Zagrepčani se zarazili u klubovima na moru, umro Talijan… (foto)

Nacionalni ŠTAB je u petak je naime objavio kako u posljednja 24 sata broj novozaraženih iznosi 62, no dobra je vijest kako jučer nismo imali preminulih.

Od 25. februara 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5466 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 155 preminulo, a 4758 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutno 2052 osobe. Do danas je ukupno testirano 126.410 osoba, od toga 1093 u posljednja 24 sata.

Čitaj još:   ČANAK, NAPRAVIO HAOS U STUDIJU: Voditelj, zanijemio poslije riječi, lidera LSV... (video)

Njemački i talijanski mediji jučer su objavili vijest kako su i desetero njemačkih maturanata i dvije talijanske maturantice zaraženi su na Pagu. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, pak, tvrdi kako za to nema dokaza, no to je bilo sve što je kazala govoreći o tom slučaju. 

U domu za starije u Vinkovcima, koji je postao žarište, 6 je novih slučajeva – zaražena su 4 korisnika i 2 djelatnika.

Najviše novooboljelih jučer bilo je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, i to osam iz Splita, četiri iz Sinja, po dvije iz Makarske i Gradca te po jedna osoba u Kaštelima, Trilju, Podstrani i Segetu.

Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin rekla je u petak da je u noćnim klubovima potrebno pojačati epidemiološke mjere zbog novih slučajeva zaraze koronavirusom povezanih s boravkom u njima.

Čitaj još:   KAD IZAĐU VAN ZADRUGE: Edisu će biti jedna od četiri žene, vjenčaće se udžamiji, Dragana se povjerila"Lepom Mići",misli da ih ne snimaju (foto i video)

Jutros lokalni štabovi objavljuju nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj…

izvor index.hr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});