IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA ZA VIKEND: U popodnevnim i večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom… (foto)

U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući lokalni pljuskovi sa gradom praćenu grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota, 08 08. 20 20…10: 59… PROGNOZA ZA VIKEND: U popodnevnim i večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom… (foto)

Dnevne temperature u Bosni kretat će se između 19 i 24 °C, u Hercegovini su između 24 i 29 °C. Blagi porast temperatura zraka izgledan je to od 10. augusta sa najnižim jutarnjim u Bosni od 15 do 19 stepeni, a u Hercegovini od 19 do 24 °C i najvišim dnevnim temperaturama zraka u Bosni do 34, u Hercegovini do 37 °C.

Danas je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, je na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND: Kraj nedelje donosi PRAVI HAOS... (foto)

subota 08.08.2020. godine
Postepeni prolazak pogoršanja uslovljava uz najavu relativno nepovoljne biometeorološke prilike u većem dijelu Bosne. Povećana naoblaka, je i uz mjestimične padavine tokom dana, ponajviše djelovati lošije raspoloženje. Moguće su slabije poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata. U Hercegovini i na zapadu opšta slika će biti ljepša, uz stabilnije vrijeme. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanih perioda.

U Sarajevu se tokom jutra očekuje pretežno oblačno. Veći dio dana u kome će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U ranim je poslijepodnevnim satima se po prognozama pretežno oblačno vrijeme kada je moguć i pljusak kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27°C, saopćeno je iz Zavoda

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more