IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Belmi Šoljanin, direktorici Instituta za majku i dijete od posljedica koronavirusa prestalo da kuca srce… (foto)

Sarajevo: Belma Šoljanin umrla tri dana nakon porođaja, bila zaražena koronavirusom…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti,nedelja,09 08.20 20…21: 59… Belmi Šoljanin, direktorici Instituta za majku i dijete od posljedica koronavirusa prestalo da kuca srce… (foto)

Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja godinama nesebično pomagala mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva, preselila danas na Ahoret od posljedica koronavirusa danas u Sarajevu. 

Podsjećamo, Belma je u 35. sedmici trudnoće primljena u Izolatorij Podhrastovi, a porođena je prije tri dana na GAK-u, te potom ponovo vraćena u izolatorij.

Samo nekoliko dana prije svoje smrti oglasila se na društvenim mrežama te uputila emotivnu poruku svim svojim prijateljima i poznanicima. 

Njen status prenosimo u cjelosti: 

– Kad ispod srca imaš još jedno srce, dva srca kod kuće, svaka moguća komplikacija, svaki bol neizvjesnosti, brojanje dana same bolesti to je vječnost. 

Taj strah niste doživjeli. Covid postoji. Ko ne vjeruje trebao bi proći i kroz odjel izolatorija. Čuvajte se. Daće Bog da Vam ispričam i našu priču.  Hvala na podršci, lijepim riječima, snazi. Uzdam se u Boga da ćemo pobijediti. Lavovska borba traje.

Od Belme se  mnogi opraštaju prijatelji na društvenim mrežama, a kako kažu ostavila je iza sebe armiju žena koje su je voljele i kojima je bila neizmjerna podrška za sve. 

Čitaj još:   Terorista iz Beča je Albanac Kurtin, rodom iz Makedonije...

I Dalija Konaković oprostila se od Belme na društvenim mrežama.

– Srce će mi pući, mozak će mi pući. Jedna bebica koja mamu nije čak ni upoznala, dvije male djevojčice ostale su bez predivne mame. Belma a i draga ne mogu ni izgovoriti da ti je rahmet duši. Ne smijem i pomisliti kroz sta Armin, djevojčice i porodica prolaze. Ne smijem ni pomisliti kako će njih dvije bez svoje mame. Da im Bog dragi svima olakša i da im pomogne. Srce puca. Belma- napisala je Dalija. 

Belma Šoljanin je kao majka i psiholog, svojim savjetima pomogla velikom broju njih i njena prerana smrt je bez sumnje pogodila više od 61.000 žena koje su članice grupe Centar za trudnice i mlade majke.

Osim tek rođenog sina, iza Belme su ostali suprug i dvije kćerke.

izvor agencije

BOLNE ISTINE: Rambo Amadeus u TEŠKOM STANJU smješten u bolnicu, zaražen koronom… (foto i video)

Rambo je danas hospitaliziran... PODGORICA: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, Read more

TRI ČUDNA SIGNALA KOJA Mogu da pokažu da ste preležali koronu… (foto i video)

Četvrtina pacijenata kaže da ih muče i mjesecima nakon infekcije... Read more