IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Ljajić, o smjeni pazarske heroine “Lejla je simbol borbe protiv korone … ” (foto i video)

Bio sam iznenađen kada se na društvenim mrežama pojavila informacija da je dr. Lejla Bašić Ćeranić smijenjena i pomislio sam da se radi o nekoj o lažnoj vijesti…

NOVI PAZAR: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 09 08. 20 20…06: 59 … NOVI PAZAR: Ljajić, o smjeni pazarske heroine “Lejla je simbol borbe protiv korone … ” (foto i video)

Potvrda da sam bio sam iznenađen kada su se i na društvenim mrežama pojavila informacija da je dr. Lejla Bašić Ćeranić smijenjena i pomislio sam da se radi o nekoj lažnoj vijesti kojih je u prethodnom periodu bilo puno na teritoriji Novog Pazara, rekao je za jedan portal potpredsjednik Vlade i ministar Rasim Ljajić komentarišući smjenu doktorke Ćeranić sa mjesta rukovodica službe sa infektivne bolesti Opšte Bolnice u Novom Pazaru.

Međutim kada sam vidio rješenje o njenoj smijeni, pozvao sam prvo direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića koji mi je rekao da se ne radi o smjeni, već samo o zamjeni dok se ona nalazi i na godišnjem odmoru. Nakon toga sam pozvao i dr. Lejlu Ćeranić kako bih utvrdio o čemu se radi iz prve ruke, i ona mi je rekla da je bila iznenađena kada joj je kurirom poslato rješenje o toj smjeni i da njoj uopšte nije stalo do tog mjesta već je razočarana načinom na koji je to urađeno”, kazao je Ljajić.

Čitaj još:   Novi Pazar: Transfuziologija bez kesa za krv...

On ističe da je dr. Lejla Bašić Ćeranić, šta god da je u pitanju, simbol borbe protiv korone u Novom Pazaru i neko ko je zaslužio ne samo plaketu Grada već i mnogo veće priznanje.

“Malo je takvih u cijeloj državi koji su svoj život rizikovali da bi bilo ko pomoagao druge. Kamo sreće da je bilo više takvih jer bi posljedice bile daleko manje”. rekao je Ljajić.

Ljajić je istakao da iskreno vijeruje da će se ovaj problem riješiti i da će se i doktroka Ćeranić nastaviti da radi posao koji je savršeno radila u proteklom periodu i biti uzor drugim ljekarima i zdravstvenim radnicima.

“Ova priča sa korona virusom je daleko od svog završetka, a ljekari su i ljudi kao Lejla su neko ko može uspješno i da vodi i rakovodi a sve je u nastavku ove pošasti koja je pogodila svijet”, zaključio je Ljajić.

Izvor: Indeksonline.rs

Čitaj još:   NOVİ PAZAR: TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA- Jedna osoba poginula...
Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more