IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pripadnik kriminalne grupe ZIJADA TURKOVIĆA PRIZNAO: “Ja sam ubio… NEVİN ČOVJEK LEŽI 12 god U ZATVORU” (foto)

Milenko Lakić Laki, pripadnik kriminalne grupe Zijada Turkovića, koji u KPZ-u Foča izdržava kaznu od 35 godina zatvora, potpisao je izjavu da je on likvidirao Slobodana Ilića Boksera iz Bijeljine, a ne Jugoslav Eraković Juco.

Ovu informaciju potvrdio nam je advokat Duško Tomić koji je, na poziv Milenkove majke, posjetio Lakića u fočanskom zatvoru.

– Lakić je uporno insistirao da dođem, da ima nešto važno da mi kaže. Otišao sam u zatvor i Milenko mi je tada ispričao da je on lično ubio Slobodana Ilića Boksera i da Joco nevin leži u zatvoru već 12 godina. Odmah sam zatražio da napismeno da izjavu – kazao je Tomić.

Lakićeva izjava o priznanju 

Lakić je u Tomićevu svesku svojeručno napisao priznanje koje je Tomić odmah odnio u općinu i ovjerio je te je krivičnu prijavu podnio Tužilaštvu u Bijeljini.

– Svjedoci su, također, dali izjave da su znali da je Milenko Lakić ubio Slobodana Ilića, ali ih je ranije bilo strah da to prijave bojeći se da će i oni biti likvidirani. Ovo je veliki preokret u istrazi. Nevin čovjek leži u zatvoru – rekao je Tomić.

Čitaj još:   UŽAS I TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM: U požaru stradalo 18 djece, žrtave su učenici u... (foto i video)

Dodao je da je poslije razgovarao i s majkom ubijenog Bobana Ilića, koja je saglasna da se ponovo otvori istraga i da se sve riješi po zakonu. Tomić je, također, kompletnu dokumentaciju predao i Specijalnom tužilaštvu u Banjoj Luci, te očekuje obnovu postupka.

Eraković je 2008. godine osuđen u banjalučkom Okružnom sudu na 18 godina zatvora zbog likvidacije Slobodana Ilića, koji je izrešetan hicima iz vatrenog oružja 2002. godine. Sud nije prihvatio Erakovićev alibi da je u vrijeme ubistva bio u jednom od obližnjih lokala prenosi Avaz.

– Lakić mi je rekao da samo meni vjeruje i želi da se ova nepravda ispravi. Kako mi je objasnio, u međuvremenu je on dobio dijete, a Eraković nema djece, pa smatra da i on treba da stvori porodicu, poslije 12 godina ležanja na robiji za nešto za šta nije kriv – istakao je Tomić.

izvor: SB

Čitaj još:   TRAGEDIJA U SANDŽAKU KAKVA SE NE PAMTI: Đedo OMER pucao da odbrani unuka , pa ga USMRTIO
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more