Pripadnik kriminalne grupe ZIJADA TURKOVIĆA PRIZNAO: “Ja sam ubio… NEVİN ČOVJEK LEŽI 12 god U ZATVORU” (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Milenko Lakić Laki, pripadnik kriminalne grupe Zijada Turkovića, koji u KPZ-u Foča izdržava kaznu od 35 godina zatvora, potpisao je izjavu da je on likvidirao Slobodana Ilića Boksera iz Bijeljine, a ne Jugoslav Eraković Juco.

Ovu informaciju potvrdio nam je advokat Duško Tomić koji je, na poziv Milenkove majke, posjetio Lakića u fočanskom zatvoru.

– Lakić je uporno insistirao da dođem, da ima nešto važno da mi kaže. Otišao sam u zatvor i Milenko mi je tada ispričao da je on lično ubio Slobodana Ilića Boksera i da Joco nevin leži u zatvoru već 12 godina. Odmah sam zatražio da napismeno da izjavu – kazao je Tomić.

Čitaj još:   SARAJEVO: UBICA KOJI OPOMINJE, zagađenje vazduha, skraćuje život do 6 mjeseci...

Lakićeva izjava o priznanju 

Lakić je u Tomićevu svesku svojeručno napisao priznanje koje je Tomić odmah odnio u općinu i ovjerio je te je krivičnu prijavu podnio Tužilaštvu u Bijeljini.

– Svjedoci su, također, dali izjave da su znali da je Milenko Lakić ubio Slobodana Ilića, ali ih je ranije bilo strah da to prijave bojeći se da će i oni biti likvidirani. Ovo je veliki preokret u istrazi. Nevin čovjek leži u zatvoru – rekao je Tomić.

Dodao je da je poslije razgovarao i s majkom ubijenog Bobana Ilića, koja je saglasna da se ponovo otvori istraga i da se sve riješi po zakonu. Tomić je, također, kompletnu dokumentaciju predao i Specijalnom tužilaštvu u Banjoj Luci, te očekuje obnovu postupka.

Eraković je 2008. godine osuđen u banjalučkom Okružnom sudu na 18 godina zatvora zbog likvidacije Slobodana Ilića, koji je izrešetan hicima iz vatrenog oružja 2002. godine. Sud nije prihvatio Erakovićev alibi da je u vrijeme ubistva bio u jednom od obližnjih lokala prenosi Avaz.

Čitaj još:   "GDJE NEMA DŽAMIJA, NEMA NI MUSLIMANA": Ovako su govorili zločinci koji su UHAPŠENI... (foto)

– Lakić mi je rekao da samo meni vjeruje i želi da se ova nepravda ispravi. Kako mi je objasnio, u međuvremenu je on dobio dijete, a Eraković nema djece, pa smatra da i on treba da stvori porodicu, poslije 12 godina ležanja na robiji za nešto za šta nije kriv – istakao je Tomić.

izvor: SB

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});