IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ELZAN BIBIĆ-VOLIO SAM FUDBAL ALI U ATLETIKU SAM SE ZALJUBIO

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić trenutno se nalazi na Kopaoniku gdje odradjuje pripreme za kako se sam nada naredna Evropska takmicenja i mitinge u atletici.

Mladi i jedan od naj trefejnih atleticara pored Amele Terzic i Teodore Simović iz Sandzka nalazi se na pripremama koje kako sam kaze ne ”odradjuje” samo zbog kondicije vec se ozbiljno priprema kao da ide vec suta na prestizno takmicenje.

-Na zalost od marta mjeseca nemamo atletskih takmicenja zbog vec poznate pandemije korona-virusa. Propustili smo mnoga desavanja a najvise zalim sto su Olimpiske igre odlozene. Moram priznati da sam bio spreman da ispunim olimpijsku normu. Nadam se, da ce se situacija do kraja godine smiriti i da cemo imati takmicarskih desavanja. Sasvim se osjecam dobro, spreman sam i psihicki i fizicki i upravo pokusavamo uz pomoc nase ambasade da odemo za Monako gdje ce biti odrazan atletski miting.

Osim problema sa pandemijom u ovom trenutku najveci nam je problem sto mi iz Srbije ne mozemo da udjemo u zemlje Evropske Unije. Na zalost sanse su dosta male za odlazak u Monako jer je ostalo jako malo vremena ali opet se nadam … Krajem mjeseca avgusta ima miting u Stockholmu no ne mozemo nista konkretno da planiramo. İsto se nadam da cu uspjeti da ucestvujem makar na nekom mitingom dijamanske zone. Sve zavisi od date situacije sa pamdemijom. Vrlo mi je bitno da se pripremamo i treniramo kao da je takmicenja u toku a ne samo da odrzavamo kondiciju. Situacija je takva ne samo za nas nego za sve sportiste.

Čitaj još:   BRAVO: Elzan Bibić, osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mladje seniore u Švedskoj...

Sretan je kaze da ima dosta talentovane djece u AK Novi Pazar, koja bi mogla da uspiju i da ostvare dobre rezultate i naprave i bolje i vece rezultate od njega samog.

Elzan se prisjetio i kako je i zapoceo svoju atletsku karijeru. Kako kaze sasvim spontano i slucajno a trener Zilkic prepoznao je u njemu talent za trcanje na duge staze.

-Prijavio sam se da ucestvujem na krosu u Novom Pazaru kao srednjoskolac. Trener Zilkic me je izabrao sa jos par ucenika i obecao nam dobre ocjene ako budemo imali dobar rezultat. Na kraju sam bio peti i odmah u ponedeljak sam otisao kod profesora da ga podsjetim na obecanje. On se iznenadio mojim dobrim rezultatom i upitao me da li bih trenirao atlatetiku. İskreno bio sam zatecen pitanjem ali sam i potvrdio da bih rado poceo da trenirom. Naravno da sam ujutro otisao na treningu i vjerujem da me je bio i zaboravio ali ja sam ga ”drzao na oku” da me primjeti. Od tada sam redovan na cuvene njegove jutarne casove u 7 sata. İskreno sam volio fudbal ali sam se zaljubio atletiku, sa velikim osmjehom na licu rekao nam je mladi i uspjesni Elzan na samom kraju.

Čitaj još:   UHAPŠENE STARLETE Tijana Ajfon i Mimi Oro: Povezane sa VELJOM Nevoljom

Autor. Senad Senko Župljanin

http://İibalkan.net

BRAVO:PRVE ZLATNE MEDALJE NA MOSI I OBJE ZA EKIPU NOVOG PAZARA

 Danas nakon svečanog otvaranja MOSI u Priboju tradicionalno se je Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more