Prijetnje BOŠNJACIMA U CG ne jenjavaju: PAKUJ SE, SELIŠ SE POSLIJE 30 AVGUSTA… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Instagram i Fejsbuk stranica podgoričke zlatare “Methadžović” juče je, sa lažnih profila, zasuta porukama mržnje i prijetnjama porodici Methadžović, a nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija automobila podgoričkih tablica iz kojeg je vozač koloni auto litijaša iz kojeg su vijorile srpske zastave, u nedjelju popodne u Sutomoru, pokazao srednji prst, piše Pobjeda.

Trebalo je svega nekoliko sati pošto je objavljena fotografija automobila da na društvenim mrežama otkriju ko je vlasnik vozila, ali i da utvrde da se radi o vlasniku podgoričke zlatare, i onda da krenu u, očito, organizovanu akciju od poruka da se isele ili vrate u pravoslavnu vjeru, do toga da će im demolirati zlataru i da se paze.

Kenan Methadžović, sin vlasnika zlatare, podnio je juče podgoričkoj policiji prijavu protiv nepoznatih osoba koje prijete njemu i njegovoj porodici, a popodne prijetnje su počele da stižu na društvenim mrežama i njegovoj supruzi.

“U policiji su kazali da su to lažni profili i da će da utvrde ko stoji iza njih. S obzirom na to što se dešava u Beranama posljednjih dana, nije nimalo prijatno. Šovinističke poruke i govor mržnje moraju da zabrinu, a počeli su da uznemiravaju i moju suprugu”, ispričao je on Pobjedi.

Čitaj još:   TUGA: UMJESTO SVADBE ALENA I MEDINE , SUTRA DŽENAZA

Rekao je i da će policija proslijediti predmet tužiocu na ocjenu.

U prijavi je Methadžović naveo da su njegovi roditelji 9. avgusta, u nedjelju, vozilom prolazili kroz Sutomore kada su naišli na kolonu vozila sa zastavama druge države i koji su pjevali šovinističke pjesme. Naveo je da je njegov otac pokazao srednji prst kroz prozor svog vozila, što je neko iz kolone fotografisao i objavio na društvenim mrežama.

Korisnik luka_m_97 napisao je Methadžovićima: “Čuvajte izloge mogli bi biti polupani”, a Strahinja Damjanović: “Srebrenica” i pored toga stavio srce, a poruka je, svakako, jasna.

Nemanja Stolica poručio je: “Pakuj se, seliš se posle 30.08!, dok je mitko 9442 konstatovao: “Rđa dovijeka”. Milutin_88 uputio je grubu psovku: ,,J… vam mater, neće vam proći nekažnjeno nesoji”, a Nenad Dinić: “Čini mi se da će zlatara uskoro u stečajni postupak. Pozdrav”.

Miljan Prijović je napisao: li vam mamu poturčenu, ili pravac turska ili da vratite pravoslavnu veru, poturice odvratne”, a Albert Nani Pletikosić: “Dobar dan. Ja samo da ve pozdravim i da vam poručim da mi se k… napušite familijarno. Je li to problem neki?”, dok je Nikola Popović uputio psovku: ,,J… ti majku”. Vukmirović, S. Aleksandar imao je poruku za Methadžoviće: “Pomaže Bog. Možete li potvrditi da li su tačne informacije/demantovati ih da je vlasnik ove zlatare pokazao srednji prst ka koloni, u kojoj su bile istaknute istorijske zastave Crne Gore, kao i današnja, zvanična crnogorska? Samo da znam je li istina, ako jes, da se reče ljudima da vas zaobilaze i bojkotuju maksimalno”‘.

Čitaj još:   SREBRENICA: Nedžad, Fikret, Redžep, Ramiz, Hasan, Admir, Sadmir, slučajno su preživjeli,sutra smo im mogli ići na dženazu ...

Od kada je Vlada 5. decembra prošle godine usvojila Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica i proslijedila ga Skupštini, a pogotovo nakon skupštinske rasprave koja je obilovala govorom mržnje, uvredama, čak i pokušajima fizičkog obračuna u plenarnoj sali, ljubitelji četničkog pokreta su u ofanzivi koja ne jenjava.

izvor: CDM.me

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});