BRAVO: Aerodrom Istanbul, prvi u svijetu dobio certifikat o zdravstvenoj akreditaciji… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Uprava Aerodroma Istanbul navodi se da je ovaj aerodrom dobio još jedan međunarodni certifikat koji potvrđuje efikasnost zdravstvenih mjera koje je poduzeo uslijed pandemije koronavirusa…

ISTANBUL: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda,12.08. 2020…21: 39. BRAVO: Aerodrom Istanbul, prvi u svijetu dobio certifikat o zdravstvenoj akreditaciji… (foto i video)

Aerodrom Istanbul ovih dana postao je prvi aerodrom u svijetu koji je dobio međunarodni certifikat o zdravstvenoj akreditaciji, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju uprave Aerodroma Istanbul navodi se da je ovaj aerodrom dobio još jedan međunarodni certifikat koji potvrđuje efikasnost svih zdravstvenih mjera koje je poduzeo uslijed pandemije koronavirusa.

“Nakon što je dobio certifikat o mjerama protiv pandemije na aerodromu od Generalne direkcije civilnog vazduhoplovstva radi zdravstvenih mjera uvedenih uslijed pandemije COVID-19 te potpisao Protokol o zdravstvenoj sigurnosti na aerodromima koji je objavila Evropska agencija za zračnu sigurnost (EASA), Aerodrom Istanbul je dobio i međunarodni certifikat koji potvrđuje efikasnost mjera koje je poduzeo uslijed pandemije. Aerodrom Istanbul je prvi aerodrom u svijetu koji je dobio ovaj certifikat koji izdaje Međunarodno vijeće aerodroma (ACI)”, navodi se u saopćenju.

Čitaj još:   Ko je rođena Sarajka Dr Darija Kisić Tepavčević: OTKRILA DA LI ĆE NAPUSTITI SRBIJU... (foto)

Ovim certifikatom je još jednom potvrđeno da Aerodrom Istanbul spada u sami vrh aerodroma u svijetu redovno provode najefikasnije zdravstvene i higijenske mjere kako bi se putnici osjećali sigurnima.

Direktor Istanbul Grand Airport (IGA) Kadri Samsunlu tim povodom je kazao da će uprava Aerodroma Istanbul nastaviti naporno raditi na provođenju higijenskih mjera kako bi se putnici osjećali sigurnima, dodajući da ovaj posljednji certifikat pokazuje da uprava Aerodroma Istanbul pridaje veliki značaj zdravlju i sigurnosti ljudi.

Generalni direktor Međunarodnog vijeća aerodroma (ACI) Luis Felipe de Oliveira čestitao je upravi Aerodroma Istanbul na tome što je postao prvi aeorodrom u svijetu koji je dobio certifikat o zdravstvenoj akreditaciji, sve napominjući da je ova akreditacija najbolji dokaz da su prioriteti od ovog svjetskog aerodroma sigurnost putnika, osoblja i sveukupno javno zdravstvo.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Njemački ljekari ga otpisali, a Dr AVDO mu SPASIO život

Istakao je kako je Aerodrom Istanbul pravovremeno poduzeo sve svoje potrebne mjere i preporuke uslijed pandemije koje su u skladu ali i sa najvišim zdravstvenim i higijenskim standardima, što će značajno pomoći ljudima da ponovo povrate povjerenje u avionska putovanja.

Direktor Međunarodnog vijeća aerodroma (ACI) za Evropu Olivier Jankovec istakao je da je Aerodrom Istanbul postao prvi aeorodrom na svijetu koji je dobio certifikat o zdravstvenoj sigurnosti te je na ovom uspjehu čestitao cijeloj upravi i uposlenicima ovog aerodroma.

Aerodrom Istanbul je svečano otvoren i s prvom fazom rada počeo u oktobru 2018. godine i spada u red najvećih i najvažnijih aerodroma u svijetu...

Izvor iBalkan.net / agencije AA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});