IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Objavljena cijena ruske vakcine protiv korone… (foto)

SAD SE ZNA OVO MORATE DA ZNATE! ŠTA KAŽETE NA OVU CIFRU?

MOSKVA: Svijet, recepti, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 12.08. 2020…00: 39… Objavljena cijena ruske vakcine protiv korone… (foto)

Cijena ruske vakcine protiv virusa korona za međunarodno tržište biće najmanje 10 dolara za dvije doze, saopštio predsjednik borda direktora kompanije R- Farm Aleksej Repik.

– Ako govorimo o tržištu izvoza, cijena će biti, prema našim procjenama a to je najmanje 10 dolara za dvije doze- rekao je Repik televiziji „Rusija 24“. On je dodao da će prve serije vjerovatno biti skupe.

Vakcina će pojeftiniti kada njena proizvodnja dostigne dovoljan industrijski obim, zaključio je Repik.

Podsjetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u utorak prvu na svijetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19 , koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško saopštio je da će se vakcina a pod hitno proizvoditi na mijestima u centru„Gamaleja“u kompaniji „Binofarm“.

Čitaj još:   BERANE: Danica CRNOGORĆEVIĆ, ponovo oskrnavila crnogorsku himnu... (foto, video)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin istakao je da je vakcina prošla pa i sve neophodne testove i da formira stabilan imunitet...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more