IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UHAPŠEN AMBASADOR AZERBEJDŽANA U SRBIJI: Pronevjerio novac namijenjen…

Ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini Eldar Hasanov uhapšen je danas u Azerbejdžanu, a ne u Srbiji, kako su pogrešno javili neki mediji.

On se sumnjiči da je proneverio krupnu svotu novca iz budžeta Azerbejdžana, saopštila je pres-služba državne bezbjednosti Azerbejdžana.

“Uhapšeni ambasador optužen je da je proneverio veliku sumu budžetskih sredstava, kao i za druge prekršaje“, saopštila je pres-služba državne bezbednosti Azerbejdžena.

Hasanov je priveden kao osumnjičeni u istrazi. Kako javljaju mediji u Azerbejdžanu, diplomata se sumnjiči da je proneverio sredstva namenjena spoljno-političkim aktivnostima.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da ambasador Azerbejdžana nije uhapšen u Srbiji, nego u Azerbejdžanu i da je to unutrašnja stvar te zemlje.

“To je unutrašnje pitanje Azerbejdžana i njihovih sigurnosnih i pravosudnih organa, Srbija se u to ne miješa. Hasanov je uhapšen u Azerbejdžanu”, rekao je Dačić.

Čitaj još:   NOVI Zemljotres, pogodio Tursku...

Sjedište ambasade Azerbejdžana nalazi se u Beogrdu a odatle je ova ambasada pokrivala Crnu Goru i BiH. 

Odjeljenje za odnose s javnošću Službe državne sigurnosti Azerbejdžana naznačilo je da su “tokom finansijskih provjera otkrivene osnovane sumnje u zloupotrebu ambasadora Republike Azerbejdžana Eldara Hasanova značajnog iznosa budžetskih sredstava i drugih kršenja zakona“, prenosi B92.

Ruska agencija TASS potvrdila je, također, ovu vijest.

Oni se pozivaju na srbijanski diplomatski izvor i navode da je razlog hapšenja ambasadora “pitanje novca”.

izvor: SB

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more