UŽAS: Danski političar u Malmeu pokušao da zapali Kur'an pred džamijom… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Danski političar Rasmus Paludan na društvenim mrežama objavio da mu je plan da zapali Kur'an u gradu Malme…

MALME:Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 12.08. 2020…08: 39… UŽAS: Danski političar u Malmeu pokušao da zapali Kur'an pred džamijom… (foto i video)

Danski političar krajnje desnice Rasmus Paludan ovih je dana u švedskom gradu Malmeu planirao je zapaliti Kur'an, ali mu to nije dozvolila policija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Paludan, čelnik danske ekstremno desničarske stranke Čvrsti smjer, kazao je za portal “Samnytt” da su tražili dozvolu da održe protest kako bi zapalili Kur'an ispred džamije u četvrti Rosengard u Malmeu, prije džuma-namaza, sedmične molitve petkom, ali švedska policija to nije dozvolila.

On je prošle sedmice na društvenim mrežama objavio da planira zapaliti Kur'an u gradu Malmeu.

Čitaj još:   KREĆE NA PUT: Lider “Crno na bijelo” Dritan Abazović, dajem riječ, neću podleći pritisku, radujem se odlasku u Beograd... (foto)

Istakao je kako će 28. augusta, u petak, u 12 sati pokušati ponovo zapaliti Kur'an ispred džamije, dodajući da je Malme grad kojeg su, kako je kazao, okupirali muslimani.

“Barem ćemo održati demonstracije na ovim okupiranim mjestima”, dodao je ovaj političar koji je poznat po ekstremno desničarskim stavovima.

Paludan je u Danskoj poznat i po svojim čestim provokacijama, uključujući i pokušaje spaljivanja Kur'ana.

Dosad mu je suđeno za 14 različitih krivičnih djela, a osuđen je i na tri mjeseca zatvora te mu je određena trogodišnja zabrana da se on bavi advokaturom...

izvor agencije aa

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});