Od ponoći dozvoljen ulazak u Crnu Goru pod TRI USLOVA… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Rezidenti Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Republike Kosova, Albanije Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije mogu u Crnu Goru uz sledeće uslove…

PODGORICA: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak 14. 08. 2020…21: 59… Od ponoći dozvoljen ulazak u Crnu Goru, pod TRI USLOVA… (foto )

U Crnu Goru od ponoći moći će da uđu i rezidenti iz SAD-a, Srbije, Kosova, Albanije i Sjeverne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata, saopštili su iz Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

Takođe, donijeta je odluka da se omogući ugostiteljskim objektima, a da koji imaju dozvolu, rad do jedan sat iza ponoći.

“U predlogu IJZ navodi da ublažavanje mjera koncipirano uvažavajući trenutni nivo oboljevanja od novog korona virusa u Crnoj Gori ali kao zemljama okruženja nakon konsultacija sa predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja”, kazali su iz NKT-a.

Rezidenti Sjedinjenih Američkih Država,Republike Srbije,Republike Kosova, Republike Albanije Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije kao i državljani naše zemlje koji su boravili u navedenim državama mogu ući u Crnu Goru uz sledeće uslove:

Čitaj još:   STRAŠNO: Izgorio autobus koji je prevozio učenike... (video)

1. Da posjeduju negativan rezultat PCR testa na novi korona virus (SARS-Co V-2) ili pozitivan rezultat antitijela na novi korona virus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom;

2. Da su testovi izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru;

3. Da u periodu od 15 dana prije ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj i od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Obaveza posjedovanja testa iz st. 2, 3 i 4 ovog člana ne odnosi se na djecu do navršene pete godine života, pišu “Vijesti”.

Rezidenti država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru mogu ući u Crnu Goru iz navedenih država (SAD, Srbija, Kosovo, Albanija, BiH i Sjeverna Makedonija) pod jednakim navedenim uslovima i rezidenti navedenih država ukoliko su u nekoj od navedenih država boravili su najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru.

U skladu sa stabilizacijom epidemiološke situacije NKT je donijelo odluku i da dosadašnju dozvolu rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kao i sve kafeterije, hotelski restorani i i sl.), do 24:00 produži za sat– do 01:00.

Čitaj još:   SAOPŠTIO KAD DOLAZI DO NORMALIZACIJE: Penzioneri će poslednji biti oslobođeni mjera... (foto)

Sve mjere stupaju na snagu 15. avgusta 2020. godine u 00:00.

“Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i ovom prilikom i poziva građane Crne Gore i strance koji borave u našoj zemlji da se pridržavaju svih epidemioloških mjera”, zaključuje se u saopštenju

izvor Cdm.me

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});