IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: U FBiH od korona virusa zaražene još 173 osobe dva smrtna slučaja… (foto)

Preminuli žena iz Sarajeva i muškarac iz Cazina…

SARAJEVO:BiH,Zanimljivosti,vijesti, subota 15. 08. 2020…17: 59… SARAJEVO: U FBiH od korona virusa zaražene još 173 osobe dva smrtna slučaja… (foto)

U zadnja 24 sata, u Federaciji BiH testirano je 885 uzoraka, od kojih su 173 pozitivna na SARS-CoV-2, podaci su Zavoda za javno zdravstvo FBiH s presjekom u 12 sati…

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Tuzlanskom, Zeničko- dobojskom, Hercegovačko- Zapadnohercegovačkom, Posavskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo…

Do sada je testirano ukupno 101.296 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 9.483 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 5.928 pacijenata, dok je trenutno aktivno 3.310 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su dva smrtna ishoda. Preminuli su muškarac iz Cazina i žena iz Sarajeva. Preminuli pacijenti iz Zeničko-dobojskog kantona još uvijek nisu prijavljeni Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković pitaće u Skupštini DRITANA Abazovića: Koja su to politička pitanja riješena sa Vučićem... (foto, video)

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 245, od toga 157 osoba je muškog i 88 ženskog spola.

izvor agencije

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more