IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VIKEND PROGNOZA VREMENA: Nigdje bez kišobrana a negdje bez suncobrana… (foto)

Za dane vikenda prognozira se nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima a na jugu bitće sunčano s temperaturom i do 34°C…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, subota 15. 08. 2020…08: 59… VIKEND PROGNOZA VREMENA: Nigdje bez kišobrana a negdje bez suncobrana… (foto)

U subotu, 15. augusta, u Bosni se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Lokalni pljuskovi i grmljavina očekuju se od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. 

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.  

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C. 

subota 15.08.2020.
Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na proteklih par dana. Mada će u Bosni biti nestabilno, povremeni pljuskovi i nešto više svježine djelimično će popraviti opštu sliku. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. U Hercegovini sunčanije, u drugom dijelu dana vruće. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Čitaj još:   STIŽE POP PRLE: Porfirije sjutra dolazi u Berane

U nedjelju, 16. avgusta, u Bosni prognoza je umjereno vrijeme do pretežno oblačno vrijeme. Poneki pljusak moguć je prvo u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. 

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 34°C. 

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more