IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUDSKO PRIZNANJE KOJE JE ZALEDILO SRBIJU: Sve tajne beogradskog MAKROA-KOLIKO SU ZARADJIVALE ESTRADNE ZVIJEZDE…

Na Višem sudu u Beogradu prošle sedmice, nakon višemjesečne pauze zbog pandemije koronavirusa, nastavljeno suđenje koje izaziva veliko zanimanje javnosti ne samo u Srbiji nego i u susjednim zemljama. Na optuženičkoj je klupi je Mihajlo Maksimović, čovjek kojeg srbijanski mediji nazivaju kao i “estradnim makroom”, “elitnim makroom”, “VIP svodnikom”, “svodnikom slavnih”…

Optužnica tereti njega i njegovog brata Dušana Milenkovića da su od 2015. do 2019. god na različitim lokacijama sudjelovali u dogovaranju i organiziranju intimnih odnosa djevojaka koje radile njih i klijente. U optužnici, podignutoj prošle godine, navodi Maksimović organizirao profesionalno fotografiranje oštećenih radi prezentacije klijentima, ugovarao vrijeme, mjesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizirao prijevoz djevojaka do klijenata i natrag, te da je od njih uzimao 30 posto zarade.

Braći se na teret stavljaju i krivična djela trgovine ljudima. Još na početku procesa i Maksimović i Milenković priznali su posredovanje u prostituciji, ali su odbacili optužbe za trgovinu ljudima.

Zanimanje za slučaj izvire iz činjenice da su mnogi od njihovih klijenata, navodno, ugledni i dobrostojeći ljudi, od sportista, preko estradnjaka, do političara, a među seksualnim radnicama starlete, zvijezde raznih realityja, stilistice, manekenke…

Prošle sedmice, Maksimović je nastavio iznositi svoju odbranu.

Kako piše list “Kurir”, priznao je podvođenje djevojaka, ali ne i trgovinu ljudima, a u svom izlaganju objasnio je da je posao koji je vodio, izgradio po uzoru na velike kompanije te da je svaka djevojka prije nego što je počela raditi za njega bila upoznata sa pravilima poslovanja. Kazao je da su, iako nije svetac jer je zarađivao na posredovanju u prostituciji, sve djevojke za njega radile zato što su to htjele. Posao na kojem su zarađivale do 10.000 eura mjesečno, mogle su napustiti kada žele. On nikoga nije vrbovao niti prisiljavao na prostituciju.

O Maksimovićevom životu izvan svijeta seksualnih usluga za novac nije objavljeno mnogo toga – kada je “pukla” vijest da je uhapšen, u februaru 2019. godine, “Blic” je pisao kako su susjedi i poznanici u njegovom rodnom Šapcu bili šokirani kada su doznali čime se bavi “bivši nogometaš, mladić koji je oduvijek živio zdravim životom”, koji je završio uglednu Ekonomsku školu u Šapcu i studirao u Beogradu.

To neznanje je, doduše, pomalo čudno, jer to nije bio njegov prvi susret sa zakonom: 2014. godine bio je uhapšen iz istih razloga – posredovanja u prostituciji, također s bratom, i to nakon što ih je zaustavila saobraćajna policija u rutinskoj kontroli. Sredinom 2015. godine nagodio se sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu. Priznao je krivicu i dobio deset mjeseci zatvora uvjetno na tri godine. Platio je i novčanu kaznu od oko 1.000 eura.

Čitaj još:   SAČEKUŠA, KOD OSNOVNE ŠKOLE: Crnogorcu pucali u glavu, pred ženom i djecom... (foto)

Prošle godine, pak, Maksimovića i njegovog brata policajci su dočekali u zračnoj luci na povratku s Kipra i odveli ih u pritvor. Iako se iz niza tekstova koji su tada objavljeni u srbijanskim medijima može shvatiti da su policijski istražitelji dugo pratili sve što rade, hapšenje je uslijedilo nakon što su u jednom beogradskom hotelu s klijentima, strancima, in flagranti uhvaćene djevojke koje su radile za Maksimovića. One su odlučile sve ispričati policiji.

Koliko je poznato, trenutno tri žene (od, po različitim izvorima, ukupno od 15 do 20 “saradnica”) koje su radile za elitnog svodnika, imaju status posebno osjetljivih svjedoka. Srbijanski mediji navode nekoliko imena povezanih s njim, poput starlete Milice Živanović ili Mimi Oro, reality zvijezde Sanje Stanković i Anabele Šćekić aka Tigrice, starlete Nataše Šavije i “Playboyeve” zečice Božane Vujinović.

Sve redovno pune stupce raznih tabloida svojim plastičnim operacijama, vezama i sudjelovanjem u televizijskim projektima popularnim u Srbiji, tipa “Zadruge” ili “Parova”, stvarnosnih serijala prepunih urlanja, svađa, pa i fizičkog nasilja. U nekim se pričama spominje i Soraja Vučelić, starleta koja je široj javnosti postala poznata 2011. godine, kada je sudjelovala u takozvanom regionalnom “Big Brotheru”.

Prilikom hapšenja prošle godine, policija je došla i do računara, mobitela i vrlo uredno vođene poslovne dokumentacije, a nakon toga uslijedile su sočne priče s mnoštvom detalja o tome kako je Maksimović vodio “firmu”.

Svjedokinja koju svi mediji nazivaju “stilisticom”, na sudu je ispričala da je Mihajlo imao stroga pravila ponašanja za djevojke.

– Imao je tri pravila, čuvena tri ‘ne’: nikad ne lagati Mihajlu,nikad klijentima ne pričati o drugim klijentima nikad pričati o djevojkama koje rade- izjavila je. Ista je svjedokinja rekla i da je mjesečno zarađivala oko 10.000 eura, ali Maksimović ju je natjerao da “ugradi silikone” kako bi više zarađivala.

“Blic” je svojevremeno pisao da su djevojke zarađivale od 150 do 500 eura po satu. Maksimović i njegovi saradnici su unajmljivali stanove u Beogradu u kojima su se one sastajale sa svojim klijentima i pružale im seksualne usluge za novac.

I nije svaka žena mogla raditi za njega. U svim se tekstovima o ovom slučaju spominje da su morale strogo voditi brigu o svom izgledu i načinu života. Prema pisanju nekih portala, Maksimović je imao čak i evidenciju o njihovim menstrualnim ciklusima. Dio njihove svakodnevice bili su i vježbanje, pravilna prehrana i šoping, jer su morale biti luksuzno odjevene i uvijek u trendu.

Čitaj još:   Skandiranje navijača iz NIKŠIĆA, "Nož, žica, Podgorica" SUMANITO I MALOUMNO... (foto, video)

– Kako su željele više zarađivati, da bi bolje izgledale, savjetovao sam im da treniraju, neke su išle na plastične operacije, ali su se na to same odlučivale, jer nisam ja mogao odlučiti što će neka raditi sa svojim tijelom. Uveo sam i obavezne ginekološke preglede jednom mjesečno to renomiranoj ordinaciji, zato što svojim ginekolozima nisu iskreno govorile kojim se poslom bave – prenio je njegovu izjavu portal Srpskainfo. Rekao je i da je djevojke slao i kod psihoterapeuta, jer je smatrao da je posao kojim se bave težak.

One koje nisu poštivale njegova pravila, bile bi kažnjene – finansijski. Tako su, naprimjer, mogle odbiti nekog klijenta, ali tada su same morale platiti ono što bi zaradile da su bile s njim.

– Nikada nisam bio grub prema devojkama, nije u mojoj prirodi da vičem na bilo koga – rekao je Maksimović tokom iznošenja odbrane.

izvor:SB

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more