IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Anela Halilović Šemsović iz SDP- a, predsjednica parlamenta… (foto)

Odbornici Skupštine Novog Pazara izabrali su Anelu Halilović Šemsović iz Sandžačke demokratske partije (SDP) za predsjednicu lokalnog parlamenta, a za njenog zamjenika Albina Šabotića iz iste stranke…

NOVI PAZAR: Sandžak, ekonomija, vijesti, utorak, 18.08.2020 08: 35… NOVI PAZAR: Anela Halilović Šemsović iz SDP- a, predsjednica parlamenta… (foto)

Za njihov izbor glasalo je 26 odbornika sa listi “Za evropski Novi Pazar– Rasim Ljajić” i “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić– Za našu decu”.

Sekretar lokalnog parlamenta u ovom mandatu biće Ahmedin Binjoš, a da je njegov zamjenik Dimitrije Veselinović.

Anela Halilović Šemsović (43) je ljekar i radi kao profesor anatomije i fiziologije u Srednjoj medicinskoj školi “Dva heroja”. Sama je završila Medicinski fakultet Univerziteta u Prištini, a da je doktorske studije na Farmaceutsko- zdravstvenom fakultetu u Travniku.

U Šabotićevoj (45) biografiji, osim navođenja funkcija koje ima u Sandžačkoj demokratskoj partiji i javnom sektoru, nema podataka o obrazovanju ali i kao radnom iskustvu.

Čitaj još:   SAČEKALI DA VOZAČ ZASPI, PA MU UKRALI AUTOBUS: Sa istim se zakucali su u PRVU BANDERU... (foto)

U glasanju nisu učestvovali predstavnici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Konstitutivna sjednica Skupštine Novog Pazara protekla je a u oštroj polemici, a predstavnici SPP i SDA Sandžaka su često kritikovali rad parlamenta, optužujući predsedavajućeg i vladajuću većinu za nezakonito usvajanje odluka...

Izvor: Radiostoplus.com

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more