IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL U SRBIJI UHAPŠENA GRUPA FALSIFIKATORA: Prodavali lažne PCR TESTOVE, naplaćivali i do 800 EURA…

Šest osoba uhapšeno je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Srbiji zbog sumnje da su se udružili u kriminalnu grupu radi falsifikovanja ličnih dokumenata, ali i na desetine lažnih PCR testova.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji i sa Odeljenjem za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala a od SBPOK MUP Republike Srbije, danas je lišeno slobode šest lica i to: M. P., M. M., S. G., L. B., S. I. i M. I., zbog izvršenja krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346. KZ i falsifikovanje isprave iz člana 355. KZ – saopštili su iz Tužilaštva, prenosi TVBN.

Kako navode, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Republike Srbije u periodu od januara 2020. godine do danas pronalazila osobe zainteresovane za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao i više desetina lažnih rezultata PCR testova na Covid-19.

Čitaj još:   BEOGRAD: Od danas blaže mjere, otvoreni restorani i kafići a krenuo i prijevoz… (foto)

Osumnjičeni su za izradu falsifikovanih dokumenata naplaćivali naknadu u iznosu od 100 do 800 eura po dokumentu.

U toku su pretresi na više lokacija, nakon čega će osumnjičene osobe biti privedene u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.

izvor: kurir.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more