SARAJEVO: Veliki broj zaraženih jedna osoba umrla 11 pacijenata u teškom stanju… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

NOVI PODACI KCUS: Još 45 zaraženih u Kantonu Sarajevo, jedna osoba je na žalost umrla…

SARAJEVO: Regija, Recepti, Putovanja, vijesti, srijeda, 19.08.2020… 10: 35… SARAJEVO: Veliki broj zaraženih jedna osoba umrla 11 pacijenata u teškom stanju… (foto)

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirana su 373 uzorka i to na prisustvo koronavirusa…

Kako je za printane medije potvrdila generalna direktorica KCUS- a prof. dr. Sebija Izetbegović, u Kantonu Sarajevo je 45 pozitivnih, u Travniku osam, Goraždu četiri, Bugojnu, Zavidovićima i Tešnju po dva, te u Kaknju jedan pacijent.

U izolatoriju Podhrastovi smješten je 51 pacijent, od čega ih je 11 u teškom stanju na intenzivnoj njezi. Šest pacijenata je otpušteno kući iz izolatorija, a jedan je preminuo…

Čitaj još:   Darko, na odjeljenju intenzivne njege, donijeta NOVA ODLUKA...

U posljednja 24 sata je u Kantonu Sarajevo zabilježeno 47 novih slučajeva koronavirusa, a obrađeno je 296 testova.

Nešto više od 70 posto novozaraženih pripada porodičnim klasterima ili su kontakti ranije oboljelih, što znači da su u prethodnom periodu bili su i u samoizolaciji, rečeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

U prethodnom danu se oporavilo 99 pacijenata, njih šest je otpušteno s kliničkog liječenja, a u izolatoriju na Podhrastovima se nalazi 51 osoba, od čega su dva pacijenta na respiratoru.

Ukupan broj do sada zaraženih osoba je tako u Kantonu Sarajevo je 3.496, izliječene su 2.662 osobe, preminula su 62 pacijenta pozivitivna na koron avirus, a trenutno aktivnih slučajeva je 772…

Čitaj još:   Esad Bole Došljak: Napadamo klasu snova od 7sekundi u 2019.godini

izvor Faktor.ba

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});