Državljani Srbije mogu da idu u ovih 17 zemalja bez obaveznog PCR testa ili karantina… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U mnogim zemljama uvedene su određene mjere koje takođe utječu i na ulazak stranih državljana, a sve to zbog pogoršanja situacije vezane za koronavirus. Ta ograničenja putovanja utječu i na Srbiju, čiji državljani bez obaveznog PCR testa, serološkog testa ili karantina, mogu da putuju u 17 zemalja.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova objavljeno je da državljani Srbije mogu nesmetano da putuju u Albaniju, Belorusiju, BiH, Brazil, Jamajku, Kongo, Maldive, Meksiko, Oman, Palau, Pakistan, San Marino, Švajcarsku.

Ulaz bez testiranja i karantina dozvoljen je i u SAD, sem ako građani nisu boravili u Kini, Iranu i zemljama Šengen zone,Velikoj Britaniji i Brazilu, državljani Srbije mogu slobodno da uđu i u Tursku i Centralnoafričku Republiku.

Takođe, Srbija je skinuta sa crvene liste Tunisa i prvi letovi ka ovoj zemlji očekuju se početkom septembra.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 15. februar 2019. godine

U međuvremenu, Srbiju je sa crvene liste skinula Švajcarska, u koju može da se putuje bez straha da ćete biti stavljeni u karantin, ali i Tunis, kako je objelodanio Aleksandar Seničić, predsjednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA). Uz napomenu da bi prvi avion za ovu afričku zemlju trebalo da krene 4. septembra.

Sa druge strane, Egipat je od juče uveo obavezan negativan nalaz na PCR testu, između ostalog i za srpske turiste, a nije mali broj onih koji su planirali da odu na ljetovanje u ovu zemlju krajem avgusta ili u septembru, pa čak i oktobru.

Na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova još nisu ažurirane promjene za Švajcarsku i Tunis.

Čitaj još:   PROVJERILI SMO Neobične puteve: Od Podgorice kroz Albaniju za dva sata do...

izvor: direktno.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});