IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Državljani Srbije mogu da idu u ovih 17 zemalja bez obaveznog PCR testa ili karantina… (foto)

U mnogim zemljama uvedene su određene mjere koje takođe utječu i na ulazak stranih državljana, a sve to zbog pogoršanja situacije vezane za koronavirus. Ta ograničenja putovanja utječu i na Srbiju, čiji državljani bez obaveznog PCR testa, serološkog testa ili karantina, mogu da putuju u 17 zemalja.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova objavljeno je da državljani Srbije mogu nesmetano da putuju u Albaniju, Belorusiju, BiH, Brazil, Jamajku, Kongo, Maldive, Meksiko, Oman, Palau, Pakistan, San Marino, Švajcarsku.

Ulaz bez testiranja i karantina dozvoljen je i u SAD, sem ako građani nisu boravili u Kini, Iranu i zemljama Šengen zone,Velikoj Britaniji i Brazilu, državljani Srbije mogu slobodno da uđu i u Tursku i Centralnoafričku Republiku.

Takođe, Srbija je skinuta sa crvene liste Tunisa i prvi letovi ka ovoj zemlji očekuju se početkom septembra.

U međuvremenu, Srbiju je sa crvene liste skinula Švajcarska, u koju može da se putuje bez straha da ćete biti stavljeni u karantin, ali i Tunis, kako je objelodanio Aleksandar Seničić, predsjednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA). Uz napomenu da bi prvi avion za ovu afričku zemlju trebalo da krene 4. septembra.

Čitaj još:   "UŽIVO" Wagner zauzima ruske gradove, idu prema Moskvi, borbe na autoputu; Prigožin: Dosta je laži, nema predaje... (foto, video)

Sa druge strane, Egipat je od juče uveo obavezan negativan nalaz na PCR testu, između ostalog i za srpske turiste, a nije mali broj onih koji su planirali da odu na ljetovanje u ovu zemlju krajem avgusta ili u septembru, pa čak i oktobru.

Na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova još nisu ažurirane promjene za Švajcarsku i Tunis.

izvor: direktno.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more