IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JEZIVO: PORUKA BOŠNJACIMA mrtvu svinju bacili u harem Gradske džamije… (foto)

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice ističe ovo ne može biti slučajnost jer se radi o domaćoj životinji koja se ne uzgaja u centru grada…

BRATUNAC: BiH, crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak, 21.08. 20 20… 20: 45… JEZIVO: PORUKA BOŠNJACIMA mrtvu svinju bacili u harem Gradske džamije… (foto)

U haremu Gradske džamije u Bratunac danas je oko 12:30 sati pronađena i da je uginula domaća svinja.

Odmah po saznanju Medžlis Islamske zajednice Bratunac prijavio je ovaj incident Policijskoj stanici u Bratuncu.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac Elvir- ef. Hodžić a on ističe da ovo ne može biti slučajnost jer se radi o domaćoj životinji koja se ne uzgaja u centru Bratunca, odnosno u blizini džamije, te je životinja morala biti namjerno donesena i ostavljena na tom mjestu.

Već nekoliko mjeseci imami i džematlije ovog džemata u jutarnjim satima u haremu džamije, zatiču i bačene vreće sa smećem.

Čitaj još:   SARAJEVO: Džeparoši"rade" kao tim, evo kad pokušavaju pljačkati muškarca dok šeta (foto i video)

“Incident se desio na prvi dan Nove hidžretske 1442. godine, što je sve dodatno uznemirilo i nas i naše džematlije. Sada smo sigurni da ni to smeće koje pronalazimo skoro svako jutro u haremu džamije nije tu slučajno ili greškom ostavljeno”, kazao je glavni imam Elvir-ef. Hodžić dodavši da je o ovom incidentu obaviješteno Muftijstvo tuzlansko i Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini…

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more