MILO Đukanović u posjeti Pljevljima: Simbol multukulturalnosti koju ćemo očuvati… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović posjetio je Pljevlja tokom iste istakao je da grad simbol multukulturalnosti i multietničnosti kao vrijednosti Crne Gore…

PLJEVLJA: Crna Gora, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, petak, 21.08.20 20… 07: 45… MILO Đukanović u posjeti Pljevljima: Simbol multukulturalnosti koju ćemo očuvati… (foto i video)

Milo Đukanović je poručio je da će, uprkos besprizornim napada određenih političkih i parapolitičkih struktura, država odlučno stati u odbranu svih tih vrijednosti koje smo njegovali vjekovima na ponos cijele države.

Izrazio je zadovoljstvo odgovornom politikom lokalne uprave čiji je to i glavni stožer Demokratska partija socijalista, koja je od preuzimanja te vlasti u ovoj opštini uspjela konsolidovati finansije, racionalizovati a i javnu upravu, revitalizovati odnose sa najvećim privrednim društvima u Pljevljima – Rudnikom uglja i EPCG sa kojima su partnerski došli do održivih rješenja za razvoj Pljevalja i rješavanje ekoloških izazova.

Dodatno, posvetili su se pronalaženju najboljih modela za dalje privlačenje domaćih i stranih investitora uz kontinuiranu izgradnju i obnovu svih vidova infrastrukture, čime su Pljevlja sve integrisanija unutar Crne Gore, kao i sa regionom.

Predstavljajući političku ponudu DPS-a, rekao je da se ona u odnosu prvo na konkurenciju najbolje može porediti s Pljevljima u vrijeme kada je opozicija ovdje držala vlast, nakon čega je mukotrpnim i sa predanim radom lokalna uprava predvođena DPS riješila brojne nagomilane probleme i dala je novo lice gradu, koga čeka blisko bolja budućnost.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Oživio je velikosrpski nacionalni projekat, kompenzacija za Kosovo... (foto i video)

Kako je kazao, upravo je DPS za svakog odgovornog i zdravomislećeg građanina Crne Gore logičan izbor, jer je već 30 godina garant mira i stabilnosti, provodeći Crnu Goru kroz redovne balkanske turbulencije bez oštećenja, odvraćajući je od lutanja vanevropskim balkanskim bespućima i dovodeći je u red najrazvijenijih demokratija današnjice na dobrobit svih građana. Podsjetio je da je upravo DPS bio motor reformi na ekonomskom planu koje su od zemlje zavisne od dotacija među najmanje razvijenim republikama bivše Jugoslavije napravili najdinamičniju ekonomiju Zapadnog Balkana.

DPS je odgovornom politikom, na divljenje demokratskog svijeta, obnovio crnogorsku nezavisnost 2006. i usmjerio je ka usvajanju najsavremenijih civilizacijiskih vrijednosti, što je rezultiralo članstvom u NATO-u, slijedi a i otvaranjem svih pregovaračkih poglavlja u procesu pristupanja EU i osjetno boljim kvalitetom života svih građana.

Naravno, kako je istakao, posao nije završen i upravo predstojeći mandat treba iskoristiti da se nastavi s reformama, jer Crnoj Gori ne pripada ništa manje nego da bude na istom civilizacijskom i ekonomskom nivou kao i najrazvijenije države EU.

Čitaj još:   Milo Đukanović najavio da će do 23. oktobra predložiti mandatara za novi sastav crnogorske vlade... (foto i video)

Nasuprot politici DPS-a stoje one politike čiji je osnov ista djelovanja negiranje crnogorske državnosti, potčinjavanje interesima drugih država što se svugdje u civilizovanom svijetu tretira kao izdaja, kazao je Đukanović.

Stoga je, kako kaže, izbor građana Crne Gore jasan, time i zadatak DPS-a, da retrogradnu politiku koja je sada na politički teren izvukla sve svoje adute u želji za destrukcijom budućnosti svih crnogorskih građana, pošaljemo u istoriju i njihove opozicione klupe koje će ovaj put nadamo se posjećivati češće, a mi da nakon 30. avgusta nastavimo sa odlučnim sprovođenjem jasne vizije razvoja Crne Gore.

Predsjednik Đukanović je imao i odvojen susret a i sa Savjetom mladih DPS-a Pljevlja. U razgovoru s mladima je između ostalog istakao da se ponosi uspjesima koje partija ostvarila u vođenju države, ostavljajući upravo mladim generacijama mnogo razvijeniju zemlju sa jasnom do evropskom perspektivom,čemu leži posebna odgovornost nastupajućih generacija da se stečene vrijednosti očuvaju i dalje unapređuju.

Izvor: Cdm.me

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});