IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: U kovid- ambulantu javlja se sve veći broj ljudi… (foto i video)

PREDHODNI DANA SE U kovid- ambulanti Doma zdravlja u Novom Pazaru se javlja sve veći broj ljudi sa simptomima te bolesti, ali u Opštoj bolnici iz dana u dan opada broj hospitalizovanih…

NOVI PAZAR: Sandžak, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, petak, 21.08.20 20… 08: 05… NOVI PAZAR: U kovid- ambulantu javlja se sve veći broj ljudi… (foto i video)

Po podacima Doma zdravlja, u utorak se za pregled u kovid- ambulanti ovih dana javilo 86 ljudi, a u sredu 73, dok ih je 11. avgusta bilo svega 26.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić kazao je a Radiju Sto plus da “blago raste” broj pregleda i upućenih na Infektivno odjeljenje zbog čega je epidemiološka situacija i dalje nestabilna.

Objasnio da građani imaju mnogo međusobnih kontakata, idu na ljetovanje u “nestabilne zemlje– Albaniju i Crnu Goru, putuju autobusima, uskoro će i početak školske godine”, te zato “postoji opasnost da dođe do pogoršanja situacije”.

Čitaj još:   ČOLOVIĆ: Tužan sam što moje komšije pravoslavci nijesu reagovali na poslatu mržnju sa ikonopisa crkve u Rožaju...

Spahić je apelovao na građane da budu obazrivi, da aktivnosti svedu na minimum, koriste zaštitne maske i redovno vrše dezinfekciju.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru dnevno testira 120 osoba i prosječno otkrije po tri nova slučaja zaraze.

U Opštoj bolnici je na liječenju 10 oboljelih od koronavirusa, u od jučer do danas hospitalizovane su tri osobe, a četiri puštene kući

Izvor Beta.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more