IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZASTRAŠUJUĆE ili zašto je Novi Pazar postao Vuhan? (foto)

Dva dana uzastopno su se ljekari oglašavali, prvo su pred novinare izašli oni koji su podigli glas nezadovoljstva i pismom i peticijom od najviših državnih zvaničnika zatražili Mahmutovićevu smjenu i uvođenje reda u Opštoj bolnici…

NOVI PAZAR: Sandžak, recepti, Putovanje, Zanimljivosti,vijesti, subota, 22. 08. 2020… 08: 05… ZASTRAŠUJUĆE ili zašto je Novi Pazar postao Vuhan?

Najaktuelnija tema u Novom Pazaru posljednjih skoro mjesec dana je događaj u Opštoj bolnici. Protiv nereda u toj zdravstvenoj ustanovi, v. d. direktora Meha Mahmutovića i njegovih najbližih saradnika, glas je podiglo 37 od 108 specijalista i supspecijalista.

Oni traže njihovu smjenu jer smatraju najodgovornijim za “junsku golgotu” kada je u ovom gradu buknula epidemija korona virusa.

Dva dana uzastopno su se ljekari oglašavali. Prvo su pred novinare izašli oni koji su podigli glas nezadovoljstva i pismom i peticijom od najviših državnih zvaničnika zatražili Mahmutovićevu smjenu i uvođenje reda u Opštoj bolnici.

Oni su na veoma posećenoj konferenciji za novinare argumentovano prvo prozivali dr Meha Mahmutovića i njegove najbliže saradnike.

Odgovor je uslijedio dan kasnije, kada su se Mahmutović i njegovi najbliži saradnici, dva sata, obraćali odabranim medijima.

Pokušali su da opovrgnu ono što je, prethodnog dana, predočeno javnosti.

Među potpisnicima peticije je i doktorka Suada Gicić Skenderi i jedna od učesnika konferencije za novinare u novopazarskom Media centru.

Ona je Mahmutovićevo obraćanje javnosti ocijenila “kao sramno, kojeg bi se postideo svaki intelektualac”.

“Pokušana je zamjena teza, prozivke po ličnim osnovama i dovođenje u vezu sa uvaženim kolegom, gromadom novopazarske hirurgije i dr Avdom Ćeranićem, koji uživa u časno zasluženoj penziji, slika i piše knjige. On je ‘kriv’ što su mu kćerka, zet i snaha ljekari i slobodoumni ljudi”, komentariše Gicić Skenderi i dodaje da kada nisu našli ništa što bi kompromitovalo 37 specijalista, potpisnika pisma i peticije i ‘dalje ne uspijevajući da probudi tračak savjesti, Mahmutović, za golgotu, prebacuje krivicu na druge“.

Ona to ilustruje rečenicama “Nisam ja Krizni štab da proglasim epidemiju“; “Ja sam pripremio sve ovima posle je bilo lako“; “Ljekari iz Kragujevca su otpustili pacijente“ (pred dolazak premijerke i ministra zdravlja – prim. aut.); “Veća smrtnost je bila nakon mog odlaska na bolovanje“; “Čekao sam od Ministarstva odobrenje da se Interno odeljenje prevede u kovid režim“; “Što ste se ustremili na nas, nije jedina bolnica u kojoj umiralo, nego smo mi najslabija karika“….

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Bolnica prelazi polako u "NEKOVID" stanje... (foto)

“Da sve ovo ‘ne pije vodu’ zna cio Novi Pazar, a o haosu u gradu zna cela Srbija. Njegova izjava da smo svi odgovorni i da je on menadžer i da ne leči ljude, i za to su mu krivi ljekari, jeste ‘odbrana’ bez pokrića. Bio je u kovid režimu kada su u ispražnjenoj zgradi od bolesnika pregrađivani prostori…

On ne uviđa da se trudimo da ne iznosimo prljav veš iz bolnice i ne pravimo predstavu za narod. Dr Mahmutović, u samo sebi vrijednim autokratskom stilu, prijeti tužbama za klevete i uvrede… a ne odgovara na ključna pitanja, zašto smo Vuhan, zašto je ćutao, odbijao pomoć, savjete, zašto na vrijeme nije uvideo da nam nedostaju resursi, zašto je oprema bila u magacinima, zašto na vrijeme nisu, na adekvatan način, fizički i kadrovski odvojene ‘crvena’ i ‘zelena’ zona i kako to da od njegovog odlaska na bolovanje sve postaje organizovanije i svima lakše da se nose sa epidemijom”, naglašava ova doktorka.

Ona ponavlja da im nije bitno iz koje političke partije će biti direktor “važno je da uvede red, da novi talas korone dočekamo spremno“.

Čitaj još:   DRAMATIČNE VIJESTI: LANČANI SUDAR blizu stotinu vozila, više kamiona u plamenu... (foto, video)

Komentariše da v. d. direktora po principu a da su to “teorija zavjere funkcioniše“ i da nema kapaciteta da “spozna kap koja je prelila čašu našeg trpljenja, žmurenja i nemog posmatranja onoga što se desilo“.

Ko je Gicić Skenderi

Suada Gicić Skenderi ljekarka je dvije decenije, a 13 godina je ista ili ljekar specijalista ginekologije. Do prije dvije godine kada je Mahmutović došao na čelo Opšte bolnice uz svakodnevni ljekarski posao obavljala je ali i dužnost portparolke u toj zdravstvenoj ustanovi. Dr Mahmutović je ukinuo to mjesto i samo odabranim medijima davao “ekskluzivne” izjave.

Izvor: Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more