IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBMANUTA JAVNOST: Dr. Lejla, HEROINA iz PAZARA NIJE vraćena na mjesto načelnika… (foto)

Heroina u bijelom, kako su dr. Lejlu Ćeranić nazvali građani Novog Pazara i mediji iz zemlje i regiona, jučer se vratila na posao kako bi nastavila da liječi pacijente infektivnog odjeljenja Opšte Bolnice Novi Pazar.

Ona je poslije dva mjeseca nadljudske borbeživote pacijenata oboljelih od koronavirusa u ovom gradu i regionu za koje se nedjeljama borila kao jedini infektolog rada u dvije smjene otišla na odmor sa rješenjem o smjeni sa mjesta načelnika infektivnog odjeljenja Opšte Bolnice Novi Pazar.

Dirketor ove ustanove dr. Meho Mahmutović je u izjavima za medije više puta ponavljao da dr. Lejlu nije smijenio, već samo postavio privremenog načelnika dok se ona ne vrati sa odmora.

“Netačne su informacije da je dr. Lejla Ćeranić razriješena sa funkcije načelnika infketivnog odeljenja. Ono što je istina jeste da je Ćeranićeva tražila godišnji odmod i to od subote pa je na njeno mjesto imenovan vršilac dužnosti. “Jedini specijalista koji može da je zamjeni je Binela Mavrić koja je inače zamjenica načelnika Bušat, imenovana je dok je dr. Lejla na odmoru, koji će trajati 15 dana, ovo je standardna procedura i kada se Ćeranićeva vrati sa odmora biće vraćena na funkicju”, ponavljao je Mahmutović medijima koji su se interesovali za smjenu dr. Lejle.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Pokušao da siluje dvije djevojčice, dok je bio u kućnom pritvoru...

Dr. Lejla nije vraćena na fuknciju načelnika infektivnog odjeljenja Opšte Bolnice Novi Pazar, nasuprot svim obećanjima i izjavama koje je danima javnosti saopštavao direktor dr. Meho Mahmutović.

“Nisam ni očekivala drugačiji ishod, bilo je nerealno da se nekome uruči rješenje o smjeni a da se onda medijima kaže da će se po povratku sa odmora rješenje poništiti. Jednostavno ne želim da zvučim kao da tražim to mjesto, načelnica je moja starija kolegicina, ali zarad istine želim da kažem da me niko nije kontaktirao u vezi rješanja kao što je to danima obećavano medijima i javnosti ovog grada ali i zemlje”, rekla je i kratkoj izjavi za protal Nova.rs dr. Lejla Ćeranić.

Dr. Lejla Ćeranić je jedan od 37 specijalista potpisnika peticije za smjenu direktora OB Novi Pazar dr Meha Mahmutovića, smjena Ćeranićeve bila je podstrek da se mnogo specijalisti probude i dignu glas protiv kako oni tvrde velike nepravde i zastrašivanja koje Mahmutović sprovodi unutar ove institucije.

Za sada specijalisti OB Novi Pazar nisu dobili nikakav odgovor od Aleksandra Vučića, Premijerke Ane Brnabić kao ni od Ministra Zdravlja Zlatibora Lončara i ako su peticiju sa razlozima poslali na adrese ovih predstavnika Vlasti u Beogradu.

Izvor: Nova.rs

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Vučićev strah od jedanaesteraca... (foto)
Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more