UŽAS OPET: Izdali veliko upozorenje o DRUGOM TALASU KORONE, zna se kad stiže i odakle tačno… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regiju za deset dana očekuje novi udar koronavirusa naglo širenje zaraze, kada se oko 25.000 građana dok će sa letovanja vrati u zemlju, upozoravaju epidemiolozi!!!

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak 25.05.2020…00: 15…UŽAS OPET: Izdali veliko upozorenje o DRUGOM TALASU KORONE, zna se kad stiže i odakle tačno… (foto)

Kada se 25.000 ljudi koji su sada na odmoru vrati u Srbiju, bićemo u velikoj opasnosti od naglog širenja zaraze.Dr Darija Kisić Tepavčević:Sve je realnija odluka o uvođenju karantina za sve koji se vrate iz inostranstva

Zbog toga Krizni štab na korak od donošenja odluke o uvođenju karantina od 14 dana uz obavezni PCR test za sve naše povratnike iz inostranstva.

To se, pre svega, odnosi na naše ljude koji trenutno letuju u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, gdje se epidemija opasnog virusa otela kontroli.

Čitaj još:   ZNAĆE SE KO JE PRELEŽAO KORONU: Razvili test za otkrivanje antitijela...(foto)

Najveće žarište

Hrvatska već nekoliko dana zaredom obara rekorde u broju novozaraženih. Trenutno belježe više od 300 novoobolelih dnevno, što je dva puta više nego u susjednim zemlji. Koliko je situacija ozbiljna i opasna, svedoči i činjenica je da su Njemačka, Austrija, Slovenija i Velika Britanija već uvele obavezan karantin za svoje državljane koji se vraćaju iz Hrvatske, a koju smatraju da je najvećim žarištem u Evropi. Ozbiljna situacija je i u Crnoj Gori, a samo iz naše zemlje je prošle nedelje u tu državu pohrlilo čak 15.000 ljudi. Nimalo naivno stanje nije ni u BiH, gdje je takođe veliki broj Srba otišao na odmor.

Zamenica direktora “Batuta” i članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević kaže da je stanje u zemljama regiona znatno gore nego u Srbiji, zbog čega postoji opravdan rizik da “povratnici sa mora” šire virus po povratku u zemlju i da se poveća broj obolelih.

Parametri Subota Nedelja Vikend

Broj testiranih 8.670 6.939 15.609…
Broj oboljelih 170 109 279…
Broj preminulih 3 3 6…
Broj osoba na respiratoru 46 46 46…
Udio zaraženih 1,96 1,57 1,79

Čitaj još:   POZIV NA OPREZ Korona je MUTIRALA: Dr Begović iznijela ALARMANTNO upozorenje koje je zabrinulo sve... (foto i video)

– Mi ne znamo kako se vrše testiranja u drugim zemljama. U bilo koju zemlju u regionu trenutno da odete, epidemiološka situacija je lošija nego u našoj zemlji. U ovom momentu nas zabrinjava povratak naših građana iz zemalja regiona. Očekivano je da poraste broj oboljelih, plašimo se sekundarnog prenošenja u našoj populaciji od osoba koje su išle na turističke destinacije- istakla je Kisić Tepavčević

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});