IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČANAK ZATRESAO REGIJU: “Političke elite iz RUSIJE i SRBIJE spremaju İNCIDENTE U CRNOJ GORI u noći nakon izbora”

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se na izborima u Crnoj Gori u nedjelju brani evropska ideja na Balkanu i ocijenio da “provelikosrpska i prokremaljska” opozicija priprema incidente u toj državi u slučaju da bude poražena na izborima.

“Crna Gora mora ostati svetionik prozapadne i proevropske misli. Upravo takva Crna Gora ne odgovara interesima Kremlja, odnosno političke elite koja sada vodi Rusiju, tako da se plašim da ćete se susresti s incidentima u noći između nedjelje i ponedjeljka. Takav scenario već najavljuju provelikosrpske i prokremaljske opozicione snage u Crnoj Gori”, rekao je Čanak za podgoričke “Dnevne novine”.

Dodao je da ne sumnja u pobjedu proevropskih i pronatovskih snaga u Crnoj Gori.

Čanak je ocijenio da su protestne litije koje u Crnoj Gori organizuje Srpska pravoslavna crkva, navodno zato što je nezadovoljna Zakonom o slobodi vjeroispovijesti u toj državi, zapravo politički skupovi.

Čitaj još:   VIC DANA Uhvatili ljudožderi Britanca, Škota i Srbina...

“Litije su od starta bile politički pokret da se Crna Gora kao nezavisna država ukine, da se njena uloga svede na privezak beogradske ili kremaljske politike, što je u konačnici svejedno. Sve to na čemu se intenzivno radi, treba da završi ukidanjem ne samo Crne Gore kao države, nego i prava na osjećaj pripadnosti Crnoj Gori i etničkoj pripadnosti crnogorskom narodu. To je sada potpuno jasno”, kazao je Čanak.

izvor: SB

DJELUJE UŽASNO: Ljekar iz Batajnice, “Gledamo se i pitamo– ko je sledeći?” (foto)

Za ljekare, objašnjava naš sagovornik, nema stajanja ni sedenja, smjene Read more

PORUČIO Mirsad Đerlek nakon vakcinacije Sputnjikom Ve: OSEĆAM SE HOROŠO… (foto)

Najviše se traži „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), rekao je DRŽAVNI Read more