IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LITIJE U CRNOJ GORI: Treba vidjeti JEZIVI snimak KLEROFASISTA u Beranama … (foto i video)

Svetosavlje je kao ideologija nastalo u krugu Dimitrija Ljotića i njegovih sljedbenika Nikolaja Velimirovića i Dimitrija Najdanovića, te doktora Justina Popovića. Svetosavski nacionalizam propovijeda dogmu: jedan narod, jedna religija, u jednoj, etnički čistoj srpskoj državi.   

Ovo je u autorskom tekstu za podgoričku Pobjedu. me napisao crnogorski književnik Milorad Popović.

– U Crnoj Gori se trideset godina vodi neprestana propagandna kampanja, i indoktrinirani, frustrirani, nedovoljno edukovani građani, i danas nasijedaju na jednako stupidne laži, kao i prije tri decenije, na početku srpske agresije na Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu. Neviđena brutalnost i razuđenost velikosrpske propagande, u potonjoj godini – koju je Gavro Vuković svojevremeno nazvao ,”najvećom fabrikom laži na Balkanu” – sugeriše na to da se oficijelni Beograd, priprema za još jednu političko-propagandnu agresiju, kako bi nadoknadio gubitke iz minulih političkih i vojnih ratova.

Za izvođača radova, nakon što su pokušaji nasilnog rušenja vlasti 2016, preko struktura Demokratskog fronta propali i kompromitovani, odabrana je Srpska pravoslavna crkva. Jer, pitanja , crkve,”svetinja”– u hrišćanstvu svetinja je samo Duh sveti, a ne crkve, manastiri, katedrale, građevinsko zemljište, hoteli, turističke agencije – prilježnija su manipulacijama za praznovjerni i povodljivi puk, koji se decenijama klanjao obogotvorenim kultovima kralja Nikole, Tita, Slobodana Miloševića, od agitacija neharizmatičnih opozicionih političara.

Čitaj još:   BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH...

Kod Amfilohijevih “litijaša” sve je više srpskih barjaka i četničkih šubara: ali novog rata neće biti – iako niski intenzitet nasilne pobune nije isključen– ne zato što su promijenili svoju vučju ćud, već zbog toga što se JNA upokojila i što je Crna Gora od 2017. Postala dio Sjevernoatlanske alijanse – napisao je Popović.

Širom Crne Gore održavaju se litije zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Jedna od njih održana je i sinoć u Beranama.

Na Twitteru je objavljen snimak sa litije koji samo potvrđuje ono što je napisao crnogorski književnik Milorad Popović, a koji je tviteraš koji ga je i postavio prokomentirao:

– Beranski klerofašisti zaklinju se da će braniti ljotićevsku ideologiju oličenu danas u Joanikuju i njegovim popovima. Pakao, zar ne?

Podsjećamo, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i sedam sveštenika ove eparhijeuhapšeni su u maju u Nikšiću, po nalogu tužilaštva u tom gradu zbog održavanja litije na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, uz obrazloženje da su prekršene mjere Nacionalnog koordinacionog tima za borbu protiv zaraznih bolesti.

Zvanični Beograd preko svojih medija koje kontrolira tamošnji režim, prikazao je da su vladika Joanikije i sveštenici uhapšeni jer su organizovali litije. 

izvor: pobjeda.me

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more