IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Nova pravila pri ulasku u Sbriju, svima se mjere temperature, sumnjivi slučajevi bit će upućeni u… (foto)

Svi koji imaju namjeru ući u Srbiju, nebitno da li su stranci ili građani su te države, na granici će dobiti zdravstveno upozorenje mjerit će im se tjelesna temperatura svaki sumnjivi slučaj na koronu, pravo s granice biće upućen u covid- ambulantu, javljaju srbijanski mediji…

BEOGRAD: Srbija,Zanimljivosti,Putovanja, vijesti, srijeda 26.05. 2020…20: 15 …BEOGRAD: Nova pravila pri ulasku u Sbriju, svima se mjere temperature, sumnjivi slučajevi bit će upućeni u… (foto)

Ovo pravilo važi od kada je pojačan zdravstveni nadzor na granicama, a što je počelo da se primjenjuje ovih dana, zapravo od kako je zaraza buknula u zemljama u okruženju, a gdje trenutno boravi određen broj građana Srbije na ljetovanju.

Čitaj još:   PUKLA BRUKA: Vučić priredio romantičnu večeru za premijera Španije... urnebesne reakcije na društvenim mrežema... (foto, video)

Kako piše srbijanski Blic, oni sa simptomima koronavirusa, kojima će se mjeriti temperatura i koji su samim tim i sumnjivi na COVID-19, bit će upućeni u covid-ambulante.

Tamo će im biti urađeni pregled, rendgen pluća, kao i testiranje na COVID-19, a po potrebi bit će i hospitalizovani.

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more