IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA SARAJEVA: Direktorica učinila neočekivan potez, hrabra je i pred kamerama, poslala je ovu PORUKU UEFA … (foto i video)

TREBA VIDJETI: Sabrina Buljubašić, na ovaj način je reagovala nakon meča u Brestu…

BREST: Svijet, Sport, fudbal, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak 27. 05. 2020 09: 15 … TUGA SARAJEVA: Direktorica čini neočekivan potez, hrabra je i pred kamerama, poslala je ovu PORUKU UEFA … (foto i video)

Fudbaleri Sarajeva su poraženi u drugom pretkolu Lige prvaka protiv tima Dinamo Bresta (2: 1), a meč je obilježila nevjerovatna greška sudija na štetu bordo kluba.

Sarajevo je, naime u 54. min uspjelo da poravna na 2:2 golom kapetana Ahmetovića, ali ga je sudija poništio, jer je signaliziran ofsajd. No, ako se vidi usporeni snimak jasno je pokazao da ofsajda nije bilo te da je Sarajevo žestoko oštećeno.

Medijima se nakon utakmice obratila generalna direktorica Sarajeva Sabrina Buljubašić, koja je poručila da nikada nije vidjela u fudbalu ono što se danas desilo bordo klubu.

“Izgubili smo, nažalost, sa 2:1, ali smo odlučili da nakon meča trener i pomoćni trener ne izađu, jer vjerujem da moramo poslati jaču poruku, pogotovo za male zemlje, kakva je Bosna i Hercegovina. Ovo a sve što se desilo, nikada nisam vidjela u fudbalu svoj cijeli život u fudbalu” ja sam, rekla je Buljubašić, a zatim je izvadila mobitel i pokazala spornu situaciju iz 54. minute.

“Ovo je trebao biti gol, a sviran je ofsajd i mi ćemo se pobrinuti da UEFA zna svaki detalj s ovog meča. Nisam nikada vidjela ovako suđenje i greške. Lično Mislim da smo definitivno opljačkani. Opljačkani za pravo da se takmičimo na pravi način…

Čitaj još:   KRVAVI CRNI PETAK BiH: ZA 24 sata u 5 nesreća, smrtno stradalo 6 lica...

Želimo poslati poruku, jer mislimo da fudbal treba biti bolji i jači i želimo da zaštiti se naš tim od stvari kakve sudešavale predhodne večeri. Jer, u tom slučaju, fudbal samo gubi, a ostaju nam frustracije.

Ovo danas mora biti poruka i ja danas šaljem ovu poruku. I učinit ću da za ovo saznaju UEFA, naši navijači i javnost ne samo u BiH nego u cijelom svijetu”, zaključila je generalna direktorica Sarajeva.

Izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more