IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Testirano 309 uzoraka na KCUS a 88 je novozaraženih i da su na Podhrastovima tri osobe umrle… (foto i video)

Na Podhrastovima smještene su 44 osobe, od kojih je šest težih pacijenata…

SARAJEVO:Regija,Recepti,Zanimljivosti,Putovanja,vijesti, petak28:08. 2020…09: 58…SARAJEVO: Testirano 309 uzoraka na KCUS a 88 je novozaraženih i da su na Podhrastovima tri osobe umrle… (foto i video)

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testiran je 309 uzorak na prisustvo koronavirusa, a novozaraženih je 88 osoba, a tri su preminule u posljednja 24 sata.

Najviše je iz novozaraženih je Sarajeva (54), zatim slijede Travnik (14), Kakanj (6), Visoko (6), Olovo (5), Tešanj (1), Žepče (1) i Nova Bila (1).   

U Kantonu Sarajevo je trenutno 499 osoba pozitivno na koronavirus, što i dalje predstavlja dalju tendenciju pada ukupnog broja oboljelih od ovog zaraznog oboljenja.

Čitaj još:   NOVI PAZAR, ZA DVIJE- TRI NEDJELJE OPET ĆEMO PUNITI KOVID BOLNICE: Na odmoru u inostranstvu 25.000 građana Srbije!

Na bolničkom liječenju Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, smještene su 44 osobe, među kojima su i dva pacijenta koriste potporu od strane respiratora pri disanju. 

U samoizolaciji se trenutno nalazi 950 osoba, na osnovu rješenja inspekcije, preporuke epidemiologa ili rješenja Ministarstva zdravstva KS.

izvor iBalkan.net / agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more