IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

METEROLOZI OBJASNILI ŠTA NAS ČEKA: Ovaj šok nije skoro zabilježen… (foto i video)

Zbog visokih tempertura, na snazi je i narandžasti meteoalarm, što znači da je vrijeme opasno…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota,29: 08.2020. 19: 58 … METEROLOZI OBJASNILI ŠTA NAS ČEKA: Ovaj šok nije skoro zabilježen… (foto i video)

U regiji Balkana će za vikend biti sunčano i veoma toplo, maksimalna temp će se kretati od 33 do 36 stepeni C…

Poslije tropskog vikenda i temperatura koje će dostizati i 36 C, negdje mogće čak i 38C. podeok uslediće zahlađenje koje će donieti pljuskove i grmljavinu. Tako da, kupaće kostime odložite, a spremite kišobrane.

Na sajtu Republičkog hidrometerološkog zavoda stoji i najava za jedno a to je veoma toplo vrijeme, ali i rashlađenje koje nam predstoji.

Osim toga, treba imati na umu i da je veoma visok indeks UV zračanja, tako da oprezno na sucnu- zaštitine kožu i glavu i što više možete vrijeme i sve više provedite u hladu.

– Danas i sutra na Balkanu, a u ponedelјak u centralnim, istočnim kao južnim krajevima veoma toplo sa najvišom temperaturom od 33 do 36 C stepeni. Od utorka, 1. septembra, do kraja sedmice promjenlјivo je i osjetno svježije, mjestimično s kišom i plјuskovima s grmlјavinom.

Zvog visokih tempertura, na snazi je narančasti meteoalarm što znači da je vrijeme izuzetno opasno.

Čitaj još:   VUČIĆ REŽISER SVIH PROBLEMA U REGIONU: Gostovao na RTS- u, naravno o svemu je lagao, kao i obično... (foto, video)

– Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savjete koje daju te nadležne državne službe svih onih u regionu- navedeno je na sajtu HMZ-a.

Da nas očekuje rashlađenje potvrdio je i meteorolog kome u Turskoj vjeruju a to je Sulejman Serbest…

– Vikend će biti sunčan, sa tropskim temperaturama. Takođe, u dijelu od Istaanbula pa do Sarajeva i Beograda se u ove noći između subote i nedelje očekuje tropska noć, odnosno temperatura neće biti ispod 20 C stepeni. U ponedeljak će na sjeveru i zapadu BiH i Srbije biti za eto koji stepen hladnije vrijeme u odnosu na vikend. Temperature će se kretati od 28 C na severozapadu, do 36 C na jugoistoku juga Evrope ili kod nas na Balkanu – rekao je Serbesat…

Zatim će doći do formiranja oblačnosti najpre na zapadu i sjeveru, koja će i tokom noći donijeti kišu praćenu grmljavinom ali je po njemu neće biti sada u Istanbulu u kome kiša ne pada nekoliko mjeseci…

http://iBalkan.net

Čitaj još:   SONJA Biserko: ALEKSANDRA Vučevića izjava glas Moskve, ali i posljedica pritiska Zapada... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more