IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEVIĐENI SLUČAJ U BOSNI: Poslali specijalce da rasture svadbu zbog korone, opkolili salu i sprečili svatove da uđu … (foto)

VLASTI u BiH danima upozoravaju da se smanje sad okupljanja većeg broja ljudi i otkažu svadbe koje su se pokazale mjestima najvećeg širenja korona virusa, a na zapadu zemlje policija je angažovana kako bi sprečila održavanje svadbenih veselja.

Nova 333 slučaja zaraze korona virusom i tri povezana smrtna ishoda zabilježeni su u subotu u BiH, od čega je u Federaciji BiH bilo 244 pozitivnih, a u Republici Srpskoj 89.

Kako prenosi zagrebački Jutarnji list, vlasti Hercegbosanske županije (HBŽ) sinoć su zaustavile održavanje dvije svadbene proslave u Tomislavgradu koje su upriličeni uprkos ranijoj zabrani.

Portal Tomislav njuz objavio je nesvakidašnju fotografiju na kojoj se vide pripadnici specijalne policije ispred jedne sale za vjenčanja i kojima je zadatak da ne dopuste svatovima ulazak u svadbenu salu, jer je odluka Kriznog štaba HBŽ od prošlog petka jasna:

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Još u februaru 2015. tražili opremu za VATROGASNU SLUŽBU...

”Zbog pogoršane epidemiološke situacije na dvije sedmice zabranjeno je održavanje svadbi i svih drugih proslava, budući da predstavljaju najveći izvor zaraze koronavirusom”.

izvor: jurarnji list.hr

Pretresi na 23 lokacije- operativna akcija ”Šiša“… (foto)

SIPA, OSA i pripadnici Granične policije vrše pretrese i hapšenja Read more