IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEVIĐENI SLUČAJ U BOSNI: Poslali specijalce da rasture svadbu zbog korone, opkolili salu i sprečili svatove da uđu … (foto)

VLASTI u BiH danima upozoravaju da se smanje sad okupljanja većeg broja ljudi i otkažu svadbe koje su se pokazale mjestima najvećeg širenja korona virusa, a na zapadu zemlje policija je angažovana kako bi sprečila održavanje svadbenih veselja.

Nova 333 slučaja zaraze korona virusom i tri povezana smrtna ishoda zabilježeni su u subotu u BiH, od čega je u Federaciji BiH bilo 244 pozitivnih, a u Republici Srpskoj 89.

Kako prenosi zagrebački Jutarnji list, vlasti Hercegbosanske županije (HBŽ) sinoć su zaustavile održavanje dvije svadbene proslave u Tomislavgradu koje su upriličeni uprkos ranijoj zabrani.

Portal Tomislav njuz objavio je nesvakidašnju fotografiju na kojoj se vide pripadnici specijalne policije ispred jedne sale za vjenčanja i kojima je zadatak da ne dopuste svatovima ulazak u svadbenu salu, jer je odluka Kriznog štaba HBŽ od prošlog petka jasna:

Čitaj još:   TUGA NAD SARAJEVOM: NA AHİRET PRESELİO ESED efendija AHMIŠ- živio je život pun ljubavi... (video)

”Zbog pogoršane epidemiološke situacije na dvije sedmice zabranjeno je održavanje svadbi i svih drugih proslava, budući da predstavljaju najveći izvor zaraze koronavirusom”.

izvor: jurarnji list.hr

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more