IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Student Akademije umjetnosti SPC: Vladika Šarić zbog LJUBAVNE AFERE naručio moju OTMICU

Vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja i starješina Hrama Svetog Save, umiješan je u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umjetnosti SPC Marka Žarkova, kojeg su 08. februara otela trojica muškaraca, od kojih su dvojica pripadnici Interventne jedinice MUP-a Srbije, i odvela u Batajnicu, gdje je maltretiran i pretučen. Da slučaj bude još apsurdniji, razlog za kidnapovanje Žarkova je bio sukob vladike i studenta oko djevojke. Tužilaštvo intezivno radi na ovom slučaju, za sada su saslušani batinaši i žrtva, a pitanje je dana kad će svoju verziju događaja morati da saopšti i ovaj visoki crkveni velikodostojnik.

Ovo za Novu S tvrdi sama žrtva, navodeći da se otmica dogodila nakon rasprave između njega i vladike Stefana. Svađa je, kako tvrdi ovaj mladić, nastala zbog toga što su i on i vladika u isto vrijeme bili u emotivnoj i intimnoj vezi sa istom partnerkom.

Mladić tvrdi da se Šarićem sastao dva dana nakon što je saznao za ljubavnu prepisku ovog episkopa sa svojom djevojkom.

“U konflikt sa Stefanom Šarićem sam ušao 10. novembra 2019. godine. Obavestio sam ga SMS porukom da želim da se sastanem sa njim, a on je znao iz kog razloga. Znao je da sam prethodno pronašao ljubavnu prepisku između njega i moje tadašnje devojke. Pozvao me je da u 20 sati (10. novembra) dođem u njegovu kancelariju u parohijskom domu Hrama Svetog Save, što sam i učinio”, ističe on.

Kako kaže, Šarić mu je tokom razgovora priznao da je bio sa njegovom djevojkom, uz prijetnju da će “morati da ga ubije” zbog toga što je to saznao.

Marko Žarkov Foto: Privatna arhiva

“Rekao mi je – Vidi, bratac, zbog ovog što si saznao, poješće te mrak, ja moram da te ubijem. Rekao mi je da niko ne zna za njegovu vezu sa mojom tadašnjom djevojkom, niti da će znati – što je bio nastavak njegove prijetnje. Na kraju mi je otvorio vrata i rekao da nije duhovnik samo poznatoj estradnoj ličnosti, već i nekim mnogo gadnim ljudima i ponovio ono ‘zbog ovog ćete pojesti mrak’ Takođe, drsko mi je rekao – Da je ja nisam j…. ona bi se zamonašila”, opisuje Žarkov susret sa episkopom Srpske pravoslavne crkve.

Otmica i prijetnje Batajnici: “Nije Šarić tikva bez korijena”

Relativno miran život Žarkov je vodio sve do jutra 08. februara, kad se dogodila otmica. U kidnapovanju su, sudeći po istražnoj dokumentaciji, učestvovale tri osobe (imena poznata redakciji), od kojih su dvojica policajci, odnosno pripadnici Interventne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova.

Njih trojica se u istražnom postupku sumnjiče da su u 7.15 ujutru, tog 08. februara primorali Žarkova da uđe u automobil marke Audi “A6”, nakon čega su ga odveli na nepoznatu lokaciju u Batajnici.

Čitaj još:   VELIKA ZAPLJENA KOKAINA: Pronađeno skoro 5 tona, uhapšeno 34 ljudi- Među njima i DJEVOJČICA... (14)

Veče prije otmice, jedan od policajaca, koji se sumnjiče za ovo krivično djelo, uzeo je iz jedne beogradske banke pomenuto vozilo. Kako se navodi u istrazi, on je automobil tražio od radnika obezbjeđenja, a oni su mu ga ustupili jer ga poznaju od ranije kao jednog od vozača direktora te banke.

Kako se navodi, njih trojica su se sa automobilom dovezli do mjesta gdje je živio Marko Žarkov, kojeg su sačekali da se pojavi na ulaznim vratima, nakon čega su mu prišli predstavljajući se kao policajci. Jedan od pripadnika Interventne jedinice je tom prilikom pokazao svoju službenu legitimaciju, navodi se u istrazi, tražeći od mladića da mu da svoju ličnu kartu.

Nakon toga, osumnjičeni za otmicu su pretresli Žarkova, naredivši mu da krene sa njima navodno do policijske stanice kako bi im dao izjavu. Pošto su ga obavijestili da mora u policijsku stanicu, jedan od njih mu je čak stavio i lisice na ruke, a potom ga ubacili u vozilo sa kojim su ga odvezli do Batajnice.

Kad su stigli na isplaniranu lokaciju, osumnjičeni su natjerali žrtvu da klekne, nakon čega je jedan od njih trojice stavio vunenu rukavicu na svoju ruku i zatim udario nesrećnog momka otvorenom šakom preko lica, upitavši ga da li zna zbog čega je došao u takvu situaciju.

S obzirom da Žarkov nije znao o čemu se radi, ovaj ga je ponovo udario i izgovorio rečenicu: “Koga ti ucjenjuješ, p…. ti materina, nije Dragan (svjetovno ime vikara patrijarha Irineja) Šarić tikva bez korena”.

Nakon toga, osumnjičeni za otmicu je upitao žrtvu kako zna za vezu episkopa i devojke (sa kojom je žrtva bila u vezi), zaprijetivši mu da će ga ubiti, kao i njegovu porodicu, ako uradi bilo šta protiv vladike Stefana Šarića.

U istražnoj dokumentaciji piše da je osumnjičeni tom prilikom naveo tačne adrese na kojima žive roditelji i baba oštećenog Marka Žarkova.

Prilikom otmice i batinanja, kako se navodi u istrazi, mladiću je oduzet mobilni telefon, te mu je zatraženo da ustupi osumnjičenima za otmicu sve šifre drušvenih mreža, kao i navodnu ljubavnu prepisku episkopa Stefana Šarića sa pomenutom djevojkom.

Čitavo vrijeme, Žarkov je imao ranac na svojim leđima, koji mu je oduzet u Batajnici, zajedno sa laptop računarom koji se nalazio u njemu.

Naposlijetku su, kako piše u dokumentima, sa nesrećnog mladića skinuli i jaknu, a na vrat su mu stavili ličnu kartu kako bi ga fotografisali.

Čitaj još:   UHAPŠEN Ronaldinjo, zbog pokušaja ulaska sa lažnim dokumentima... (foto)

“Fotografisali su me kao neku lovinu, kao svoj plijen”, naveo je Žarkov.

Potom ga je jedan od osumnjičenih oborio na zemlju, uhvatio za kosu i pokazao mu na Dunav, te mu je zaprijetio da će ga zadaviti ako se sretnu sljedeći put. Nakon upućene prijetnje, osumnjičeni mu je skinuo lisice, uzeo jaknu koju je stavio u ranac žrtve i rekao mu da sačeka nekoliko minuta prije nego što krene nazad ka svojoj kući.

Poslije ovog događaja, nesrećni momak se uputio taksijem u policijsku stanicu Vračar, gdje je, kako se navodi u tužilačkoj istrazi, cio događaj prijavio policiji.

Zbog svega navedenog, portal Nova.rs je uputio pitanja Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gdje se vodi pomenuti postupak, kako bi nam odgovorili u kojoj se fazi trenutno nalazi istraga, ko je ispitan, koje sve dokaze posjeduje Tužilaštvo u ovom slučaju, kao i da li je pozvan episkop Stefan Šarić na saslušanje.

Ni na jedno od pomenutih pitanja Nova S nije dobila odgovor, a iz Tužilaštva nisu željeli ni da potvrde da li su pročitali jedan od tri mejla koja su im poslali.

Pored Višeg javnog tužilaštva, portal Nova.rs je uputio pitanja i birou za medije Ministarstva unutrašnjih poslova sa molbom da im odgovore na pitanja da li su pomenuti policijski službenici obuhvaćeni istragom, i da li se zbog toga nalaze pod sunspenzijom.

Odgovor iz MUP-a takođe nisu dobili.

izvor: nova.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more